Mustafakemalpaşa İYİ Parti’den Başkan Kanar’a ‘borç’ tepkisi

07.02.2022
A+
A-

Bursa’da İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın borç konusunda doğruyu söylemediğini iddia etti.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde İYİ Parti İlçe Başkanı Tevfik Demir, belediye iştirakli üç şirketin toplam 5 milyon TL’ye yakın borcu olduğunu, belediyeden emekli 28 çalışanın da emekli ikramiyesinin ödenmediğini öne sürdü.

Başkan Demir açıklamasında, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın, milletin gözünün içine baka baka yalan söylediğini iddia ederek, yalan siyasetini ilçe halkına şikayet etti. Söz konusu yalanları Belediye Başkanı Kanar’ın kendi ifadeleri ile meclis tutanaklarından belgeleyen Demir, yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“10 Ocak 2022 tarihli Belediye Meclis toplantısında 40 milyon lira borçlanma isteyen Belediye Başkanı, tutanaklarda da mevcut olarak kelimesi kelimesine şunları söylüyor:
‘’Ben basın mensuplarına bilgi mahiyetinde şöyle bir açıklama yapayım. Arkadaşlar, bir kuruş personel borcumuz yok. Bir kuruş SGK borcumuz yok. Bir kuruş vergi borcumuz yok. Bir kuruş ipoteğimiz yok. Bir kuruş vadesi geçmiş borcumuz yok. Ödeyemediğimiz bir kuruş kredi yok arkadaşlar. Bir daha söylüyorum. Bir kuruş personel borcumuz yok. Bir kuruş SGK borcumuz yok. Bir kuruş vergi dairesine borcumuz yok. Bir kuruş ipotek borcumuz yok. Bir kuruş vadesi geçmiş borcumuz yok. Bir kuruş da ödeyemediğimiz borcumuz yok arkadaşlar.’
Peki sonra ne oluyor? Tabi her zamanki gibi yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmıyor. Bu ifadelerinin ardından sorguladığımızda görüyoruz ki, belediye personelinin istihdam edildiği sadece üç iştirakçi şirketinin 5 milyon liraya yakın SGK borcu bulunuyor. Ne demişti Belediye Başkanı, ‘’Bir kuruş SGK borcumuz yok!’. Oysa görüyoruz ki, belediye kıyafetlerini giyen, ilçemizin gerek çöpünü toplayan gerek yol, kaldırım bakımını yapan, gerekse belediyede büro işlerinde çalıştırılan arkadaşlarımızın SGK’sını bile ödeyemeyen bir belediyemiz var.
Üstelik bu şirket çalışanlarımızın sendika sözleşmesini imzaladıklarından bu yana alacakları maaş farklarını bile, 1 seneyi aşkın süredir ödeyemeyen bir Belediye Başkanımız var”.

Bu arada sanayi esnafı ve belediyenin diğer alışveriş ettiği esnaflara da alacaklarını ne ölçüde tahsil edebildiklerini araştırdıklarında aldıkları yanıtların maalesef utanç verici olduğunu belirten İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir, “Esnaf artık belediyeye iş yapmak ya da mal vermek istemiyor. Çünkü alacaklarını 1 yıl bekleyenler var. Zaten enflasyondan bezmiş esnafımızın bir de Belediye zarar etmesine sebep oluyor. Bunların yanında bazı müteahhitlerin yüksek miktarda geçmişe dönük alacakları olduğunu da biliyoruz. Ama lafa gelince 1 kuruş borcumuz yok. Bu yalanlar nereye kadar ” diye sordu.

Öte yandan 40 milyon lira borçlanmayı daha Ocak ayında Meclisten ‘bir kuruş borcum yok’ yalanı ile geçiren Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın bu ay da 112 parça belediye mülkünü satışa çıkarma talebinin yerel meclise sunulacağını belirten Başkan Demir, yazılı açıklamasında, “Tüyü bitmemişin hakkını, ilçenin geleceğini satıp savup borçlanarak yollarına devam etmek isteyenleri sizlere havale ediyorum. Mecliste oy kullanan tüm meclis üyelerini uyarıyorum. Bu Millet bu hainliklerin hesabını mislisiyle sorar. İlçemiz belediye bütçesinden hiçbir hizmet üretmeden, borçları ödemeden, işçinin hakkını vermeden, tüm bu satış ve borçlanmaların nereye gittiğinin hesabını, önce bu millete sandıkta sonra da adalet önünde vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.