Bursa Mudanya’da 6 partiden hükümete ortak tepki

20.02.2022
A+
A-

Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek ve Demokrat Partisi ile Mudanya Kent Konseyi başkan ve üyeleri yeni yılla birlikte art arda gelen zamlara tepki gösterdi.

BURSA (İGFA) – Mudanya’da İsmet İnönü Heykeli’nin bulunduğu Mütareke Anıtı önünde basın açıklaması yapan 6 siyasi parti üyeleri, “Yeter artık geçinemiyoruz! Zamlar geri alınsın” çağrısında bulundu.

Mudanya’da gerçekleşen ortak basın açıklamasına CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Hatipoğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Saim Sakin, DEVA İlçe Başkanı Dilek Durak, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Neşe Türeyengil, Demokrat Parti İlçe Temsilcisi Yusuf Öz ile Kent Konseyi Başkanı İbrahim Özyurtlu imza attı.

Siyasi partiler, aşırı zamlardan dolayı ödenemeyecek faturalar nedeniyle elektriği, gazı ve suyu kesilecek binlerce vatandaşın soğuk ve karanlık günlere mahkum edileceği politikalara karşı itiraz etti.

“Bir zamanlar tarım alanında ithalat yapmadan kendi kendine yeten bir ülke iken, şimdi saman bile ithal eder olduk” denilen açıklamada, “Tarım girdi maliyetlerindeki fahiş artışlar ile tarımı, yem fiyatlarındaki fahiş artışlar ile de hayvancılığı bitirdiler. Hububatta tohum sertifikalarını uluslararası şirketlere teslim ettiler, katma değeri yüksek sanayi malları ihracatımızı, tüketicinin alım gücünü yok ettiler. Küçük esnaf kepenk kapatmışken, düğünde dernekte çeyrek altın yerine gram altın bile takamayan vatandaşın yastık altındaki altınlarına göz dikilmiş bir ekonomi modelinde zamlardan kurtulmak pek de mümkün görünmüyor” ifadeleri kullanıldı.

Ücret ve maaşlarda taban ve tavan arasındaki uçuruma da dikkati çekilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Yüksek enflasyon sonucunda maalesef paramız pul olmuştur. Ucuz ürün satan zincir marketler bile artık bu kötü yönetime çare olamadığı için mutfaklar hızla yanmaya devam etmektedir. Mevcut iktidar, ücret gelirlerinden başka gelirden alamadığı vergiyi, dolaylı olarak yani harcamalar üzerinden de almaya devam etmektedir. Buradan hükümete sesleniyoruz, güzel ülkemizi algıyla değil, lütfen bilgi ile yönetin diyoruz. Ve zamları geri çekin diyoruz. Bütünleşerek bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz”.

Açıklama sonrasında ellerinde “Biz emekliler, elektrik, doğalgaz zamlarını ödemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandık” pankartları açan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.