Bursa Konyalılar Derneği’nden yağ somunu kahvaltısı…

Bursa Konyalılar Derneği’nden yağ somunu kahvaltısı…
04.06.2023
A+
A-

Burkonder; Bursa Konyalılar Derneği 3. Hemşehri buluşmasını gerçekleştirdi.

Konya yağ somunu kahvaltısında Bursa’da yaşayan Konyalılar bir araya geldi. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen hemşehri buluşmasının mottosu: “Sevgi, Hoşgörü İle Birlik Vakti” olarak belirlendi.

Kahvaltıda Konya pizzası olarak nitelendirilen Konya yağ somunu ikram edildi.

Kahvaltıya Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, etkinliğin düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen iş adamı Deniz Güllü, Bursa Konyalılar Derneği yönetimi ve Konyalılar eşleri ile katılım sağladı.

Kahvaltı sofrasında Konyalıları buluşturan Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt, bu buluşmaların birliktelik için anlamlı olduğunu belirtti.

Buluşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve derneğin hedeflerini paylaşan Bozkurt, şunları söyledi:

“Bursa’da yaptığımız etkinlikler ile hemşehrilerimizin destekleri yavaş yavaş artmaya başladı. Ne olursa olsun, biz Konyalılar olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Hacmimiz çok büyük. Daha çok etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz ve yönetim olarak böyle bir karar aldık. Bizim dernek olarak güzel hedeflerimiz var. Bursa’da Konyalı hemşehrilerimizin yararlanabileceği sosyal tesis oluşturmayı hedefliyoruz. İçinde kafe, düğün salonu, spor salonu ve öğrenci yurdu olmasını planlıyoruz.  Gezi turları, kültür turları, Mevlana’yı anma günü ve yemekli buluşmalar gerçekleştireceğiz. Yeter ki hemşehrilerimiz bizimle birlikte olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.