Bursa ittifakından ortak ses: Öğretmenlik mesleğini ipotek altına alıyorlar!

Bursa ittifakından ortak ses: Öğretmenlik mesleğini ipotek altına alıyorlar!
31.01.2022
A+
A-

Öğretmenlik Meslek Kanunu uzun yıllar mücadelesi sonrası TBMM’ye geldi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na öğretmenlerin ise haklı gerekçeler ile itirazları var.

“İl Genelinde Bursa’nın Kazanımlarında İş Birliği” amacı ile Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan,  DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Bağımsız Türkiye Parti İl Başkanı Şevket Tamaç, Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu, Türkiye Değişim Parti il Başkanı Sevgi Boz, Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk, Doğru Parti İl Başkanı Kamil Karasil, Cihan Parti İl Başkanı Mahmut Demir bir araya gelerek  geçen hafta sonu “Bursa İttifakı‘nı” kurmuş, Bursa’nın kanayan yaralarından biri olan “Bursa’da Corona Etkisi Altında Aksayan Yönleri ile Eğitim” konulu 5 Şubat Saat 14,00’de Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapacaklarını açıklamıştı.

Açıklama öncesi emekli öğretmen Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk ve Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan; Bursa’nın köklü sendikası Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ve Yönetimi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında da sıcak bilgiler veren Başkan Yeliz Toy; ”İl Başkanlarımızın ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Evet, kamuda en çok çalışanın bulunduğu öğretmenlik mesleğine ilişkin bir meslek kanunu düzenlenmelidir. Fakat yukarıda verdiğimiz örneklerden de anlaşılacağı üzere AKP iktidarı eliyle yapılan hiçbir düzenlemenin öğretmenlik mesleğine ve eğitime yararı olmamış aksine onarılmaz zararlara yol açmıştır. Seçimin yaklaştığı bir süreçte iktidar halen bir oyun peşindedir. 3600 ek gösterge, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ek ödeme yapılması gibi kulağa hoş gelen fakat içi boşaltılmış söylemlerle kamuoyu oyalanmaktadır. 3600 ek göstergenin ve kariyer basamaklarının (uzman öğretmenlik/başöğretmenlik) 7 yıl önce düzenlenen 19. Milli Eğitim Şura kararlarında da yer aldığı unutulmamalıdır. Öğretmenlik öğretme sanatıdır. Öğretmen sadece bilgiyi aktarmaz. Öğrenciye yaşamayı, sosyalleşmeyi ve hayatı öğretir. Eğitimin temel amacı mutlu bireyler yetiştirmektir. Diğer meslekler gibi öğretmenlik mesleğinde de belli aşamalar ve uzmanlaşma (ustalık) söz konusudur. Ancak meslekte geçirilen süreçte öğretmenliğin basamaklandırılması yanlış bir uygulama olacaktır. Bu uygulama öğretmenler arasındaki çalışma barışını bozacaktır. Veli-öğretmen ve okul yöneticileri arasında yeni sorunlar ortaya çıkmasına neden olacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.