Bursa İttifakı, sanayicilerin misafiri oldu!

Bursa İttifakı, sanayicilerin misafiri oldu!
08.02.2022
A+
A-

BURSA İTTİFAKI: “Sanayinin girdi maliyetleri psikolojik sınırda tavan yaptı! Fabrikalar bu nedenle kapatılmasın!”

Geçtiğimiz haftalarda “Bursa’nın Kronik Sorunlarına Kalıcı Çözümler” bulmak adına bir araya gelen 9 siyasi parti il başkanlığı sanayicileri dinledi.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez’in misafiri olan Bursa İttifakı bileşenleri Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan, DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu, Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk sanayi ve sanayiciler hakkında bilgi aldı.

NOSAB Başkanı Erol Gülmez; “Öncelikle sizlerin sanayicilerin kronik sorunlarına ilgi göstererek bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederiz. 3 günlük enerji kesintisini bizler elektrik kesintisi öncesi ve sonrasında hafta sonu fabrikalarımızda mesai yaptırarak üzerimizde oluşan zararı bertaraf ettik. Ama bu kesinti pandemi ile oluşan avantajlı Türkiye imajını yurt dışında olumsuz etkileyerek güven ortamının zedelenmesine neden oldu. Sanayi olarak bizler ithal olarak aldığımız malzemeleri işleyerek yurt dışına ara malzeme olarak gönderiyoruz. NOSAB olarak 1 milyar liralıkta yıllık ihracatımız var. Bu kesinti güven noktasında tartışmalarında oluşmasına neden oldu. Biz 18 OSB olarak enerji konusunda bir daha kriz yaşamamak için bir araya geldik ve ortak bir şirket kurduk. Amasya’dan da “Güneş Tarlası” aldık ve ürettiğimiz elektriği de şuan sanayimizde kullanıyoruz.

Elektrik faturalarına gelen zam ve kademeli geçişten de oldukça fazla etkilendik. Misal sorumlu olduğum fabrikaya 70-80 bin elektrik faturası gelirken 300 bini geçen bir fatura ile yüz yüze geldik. Sanayici bu faturaları ödeyebilmek için ne yapmalı, bu 30 işçinin işten çıkartılması anlamı taşıyor. Asgari Ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki zam küçük esnaf için büyük bir rakam. Haliyle bizde sanayici olarak gelen bu zamdan etkilendik. Kurumlarımızda çalışan vasıfsız elemanlar dışında çalışan işçilerimiz asgari ücretin üstünde maaş alıyor. Onların ekonomik durumunun iyi olması sanayicinin terlemesine neden oluyor. Bursa’da sanayi kuruluşlarının kaçak olmaması bir çatı altında olması denetimleri açısından bizim savunduğumuz ilkelerimiz arasında. Sanayi açısından buda gerekli. Türkiye domates satarak geçinebilir ama üreten bir Türkiye çağ atlar, o nedenle sanayici korunmalı ve teşvik edilmelidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.