Bursa ittifakı bu kez de elektrik faturalarını gündeme taşıdı

Bursa ittifakı bu kez de elektrik faturalarını gündeme taşıdı
06.03.2022
A+
A-

BURSA İTTİFAKI: Hastalığı ile ecel mücadelesi veren hastaya tedavisi için kullandığı elektriği fatura etmek zulümdür!

Dokuz siyasi il başkanlığının Bursa’nın can meseleleri için ortak dayanışmada hareket ederek, ortak refleks göstermek amacıyla kurulan “Bursa İçin Birlik” özel ve devlet hastanelerinde uygulanan elektrik faturalarını gündeme getirdi.

Memleket Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Türkiye Değişim Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanlarının bir araya geldiği “Bursa İçin Birlik” ortak bir dekorasyonla sağlık ve eğitim hizmetlerine uygulanan elektrik faturalarını gündeme taşıdı.

Ortak açıklamada; “Bursa’nın ve Bursalıların kazanımlarını kaybetmemesi, Ankara’dan Bursa’nın üvey bir evlat gibi gözükmemesi amacıyla kurmuş olduğumuz “Bursa İçin Birlik” her partimizden aldığımız il ve ilçe yöneticileri ve üyelerinin görev aldığı “İhtisas Komisyonları’nın” saha çalışmalarından elde ettiği veriler kısa bir süre önce elimize ulaştı. Yaklaşık 8 gündür yapılan çalışmalar sonunda özellikle Özel Hastaneleri’nin bir kısmının tedavi gören hastaya aylık gelen elektrik faturalarının yüzde 15’lik kısmını tedavi bitimi sonrası hastane faturası öderken “genel giderler” adı altında tahakkuk ettirildiğini yönünde yüzlerce ihbara ulaştık. Uygulamayı yapmayan diğer özel hastanelerinde mart 20’si itibariyle bu uygulamaya geçeceği bilgisi de haznemizde güncelliğini koruyor. Devlet Hastaneleri’nde de bu uygulamaya geçiş yapmak için hazırlık yaptıkları yönünde de bazı bilgiler komisyonumuza kadar geldi. Her şeyden önce böylesine bir uygulama var ise; İnsan Haklarının çiğnenmesidir, pas pas edilmesidir. Böylesine bir uygulamaya da göz yumulması yarınlarımızda “Özel Okullar” başta olmak üzere diğer kurumlarında, o kurumdan hizmet alan vatandaşa “ağır elektrik ve doğalgaz faturalarının” hizmet aldığı birim üzerinden vatandaşa fatura edilmesinin önünü açacaktır. Canımızı yakan elektrik doğalgaz faturalarının bir an önce normal seviyelerine çekilmesini istiyoruz, zira bu sorun giderek bir beka sorunu haline gelmiştir!” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.