Bursa ilk kez AK kadrolarda ‘Bakan’sız kaldı!

Bursa ilk kez AK kadrolarda ‘Bakan’sız kaldı!
10.07.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Bakanlar kabinesi açıklandı. Ankara’da Bakanı olmasına rağmen lobisi olmaması nedeniyle yakınan, 16 yıldır Bakansız bırakılmayan Bursa ilk kez 16 Bakanlı kabinede Bakansız bırakıldı. 3 Kasım 2002 seçimleri ile iktidar olan AK Parti’nin kurduğu tüm hükümetlerde görev alan Bursalı kökenli bakanların bu dönem tercih edilmemesi Bursalı seçmenleri üzdü.

Ak parti hükümetlerinde çeşitli dönemlerde görev Ertuğrul Yalçınbayır, Faruk Çelik, Bülent Arınç, Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala ve Hakan Çavuşoğlu’nun bakanlıklarında Türkiye siyasetine yeni soluk kazandırılmıştı. Yeni Türkiye Yönetin sisteminde Bursalı bir ismin tercih edilmemesi, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye destek veren Bursalı seçmeni üzdü.

Bürokrat kadrolarında da üst kademede isim çıkartamayan Bursa’nın tek tesellisi İçişleri Bakanlığı’na devam edecek olan Süleyman Soylu’nun Başdanışmanı Harun Akın’ın görevine devam edecek olması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.