‘Bursa İçin İşbirliği Platformu’ndan ‘Erzak Yardımı’ önerisi

‘Bursa İçin İşbirliği Platformu’ndan ‘Erzak Yardımı’ önerisi
19.03.2022
A+
A-

‘Bursa İçin İşbirliği’ Platformu: Siyasi partilere verilen hazine yardımı; gıda erzak paketi olarak dağıtılsın!

Memleket Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Türkiye Değişim Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanları’nın tüzel kişiliklerini bir kenara bırakarak kurdukları “Bursa İçin İşbirliği” platformunda yeni katılım. Oluşuma Anadolu Birliği Partisi de il başkanlığı olarak destek verecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehreküstü Meydanı’nda basın açıklaması yapan platform Bursa’nın kanayan yaralarına neşter vurdu.

Platform adına yapılan ortak açıklama şöyle:

“Hazine Yardımı Vatandaşlarımıza Gıda Erzak Paketi Olarak Dağıtılsın!”

“Ülkemizin ekonomik dengeleri burnumuzun yanıbaşındaki kara savaşı nedeniyle sarsıldı. Savaşın acımasızlığı bir yana savaştan kaçarak ülkemize sığınan şimdilik 30 bin ama yakın gelecekte 300 bin mülteciye ev sahipliği yapabileceğimizi ön görüyoruz. Savaş nedeni ilede Ukrayna-Rusya düzlemimizde büyük bir gelir kaynağı olan gıda ihracaatımız ne yazıkki durdu, buna mukabil hayati olarak görülen gıda ithalatımızda sıfırlandı. Yaşanan kriz gıda fiyatlarına yüzde 40 gibi oranda bir zam yapılmasına yol açtı. Gelir gider dengesi iyice bunalan hemşehrilerimizi yaşanan ekonomik buhran daha da etkileyecek! Bu nedenle alım gücü sıfırlanan hemşehrilerimiz yaklaşan Ramazan Ayı ile birlikte iftardan tok kalkamayacak, sahurda aç yatacak. Devletin belli bir kıstası geçerek yardım yaptığı partilerin hazine yardımlarını almayarak, bu bedelin devletin ilgili kuruluşları tarafından mahalle bakkallarından alacakları erzak kolileri için kullanmalarının toplumsal barış adına önemli buluyoruz. Devletimiz bu sesi duyacaktır.”

“Bursa AVM’leri Boşalıyor, Eski Yerleşim Yerlerine Tersine Göç Başladı!”

“Bursa’nın yaklaşık 40 kadar AVM’si var ve buralarda da toplamda 4 bin 500 civarında esnafa istihdam sağlıyor. Sıkıntılı bir pandemi sonrası doğal afetler ardı arkası kesilmeyen zamlar, can yakan faturalar ve en nihayetinde nerede duracağı bilinmeyen akaryakıt fiyatları vatandaşlarımızı buhrana soktuğu gibi, esnafı da yıprattı. AVM’lerin 15 ocak-05 mart 2021 tarihleri arasında esnaf tarafından terk edildiğini ve boşaldığını gördük. Bunda AVM kiralarının dolar üzerinden yüzde 20’lerden başlayarak yüzde 35’lerde biten kira zamları etkili olabilir. Yarı yarıya oranlarda neredeyse Bursa’nın ilk sayılabilecek AVM’lerinden başlayarak bu noktaları terk edildiğini üzüntü ile izlemekteyiz. Burayı boşaltan esnafın büyük bir kısmınında Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı bölgesinde yapılan yıkımlar sonrası geriye dönüşte olduğunu da söylemek isteriz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ve Şehircilik Bakanlığı Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı çevresinde tarihi binalar dışındaki binaları da kamulaştırma marifeti ile yıkarak, Yeşil Türbe- Emir Sultan Külliyesi- Irgandı Çarşılı Köprü hattından Gökdere Millet Bahçesine uzanan hattından Tahtakale- Tophane sırtlarını da ele alarak kapsamlı bir revizyon yaparak bölgeyi tam anlamıyla açık hava müzesine dönüştürmelidir. Burada bir parantez açalım. Koltuğa oturduğunda il yapacağı işin “Doğanbey’i yıkacağım” söylemi olan Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş geçen bu süre sonrasında söyleminin üstünü çizmiştir. Doğanbey bölgesi Tarihi Hanlar ile barıştırılmalıdır. Oradaki tasarruf da vatandaşlarımıza açıkça beyan edilmelidir. Gökdere Millet Bahçesi de Ankara Yolu’na komşu kamu binalarının yükünü taşıyan yaklaşık 190 dönüme yayılan ve bitişik nizamdaki alanı park haline getirmeli, Yüksek İhtisas Kavşağı’ndan başlayarak yolu Sıcaksu’yun bittiği alana kadar yer altına almalıdır. Böylece kent merkezinde yaklaşık 20 bin dönümden fazla yeşil alanı da kazandırmış oluruz.”

“Müsilaj Tehdidinden Derelerimizi Kurtarmalıyız!

“Bursa’nın dereleri ve gölleri, bunun ötesinde iki büyük barajımızda çevre kirliği tehdidi altında. İznik ve Uluabat Gölleri, Nilüfer Deresi odaklı açıklamalar hafızamızda yerini korurken derelerimiz üzerindeki asıl tehlikenin komşu illerden geleceğini söylemekte Bursalı hemşehrilerimize fayda sağlayabileceğini görüyoruz. Kütahya’nın Simav ve Tavşanlı ilçe kırsalında peş peşe izin verilen adı  maden ocağı denilen ama asıl işlerinin altın aramakta olduğunu öğrendiğimiz 30 dan fazla işletmeye ruhsat verildi. Kütahya’da doğan derelerin Marmara Denizine döküldüğü düşünüldüğünde tehlikenin de farkına varılabileceği gerçeğini de hatırlatmak isteriz. Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçeleri Kütahya kaynaklı maden ocakları atıklarının tehdidi ile yüzyüzedir. Bursa kent içinde kalan 9 derenin ıslah edilerek turizme açılması Kültür Başkenti Bursa’ya yakışacak olan bir hadisedir. Bursa’dan Eskişehir’e giden kültür turları düşünüldüğünde derelerin ıslahının önemi bir kez daha anlaşılmış olacaktır. Bu kapsamda Karacabey- Mudanya-Gemlik-Orhangazi-Osmangazi-İznik ilçelerimize yayılan ve çıkan bir kararname ile “Zeytinliklerin Maden Sahalarına Açılmasını da” doğru bulmuyoruz. Kararname ile özellikle Gemlik-Orhangazi hattında 3 maden şirketinin ruhsat almak için girişimlerde bulunduğunu da öğrendik. Bu konuda bölgede maden ruhsatına geçit vermemek için kararlı bir şekilde mücadele eden yöre insanının yanında olacağız.”

“Merinos Stadı’na Ranta Kurban Etmeyeceğiz!”

“Sıcaksu’da Araplarla başlayan flört son tahlilde TOKİ ile sonuçlandı. TOKİ nin inşaatlarının normalde bu aylarda başlaması gerekiyordu ama ilk kazma vurulmadı. TOKİ’nin bu söz konusu inşaatlara başlamamasının sebebi iç içe geçmiş olan mülkiyet sorunlarının tavan yaptığı Gazi Akdemir mahallesinde toplu olarak yapılmak istenen kamulaştırma sorunu olduğunu söylemek isteriz. Kamulaştırmada; “kamulaştırma yapılacak yerde vatandaşın mağdur olmamasının esas alınması” ilke olması gerekirken o mahalleden çok komik rakamlar duyuyoruz. Örneğin vatandaşın evi 108 metre net, verilen ücret 28 bin lira. Vatandaş itiraz edince de rakam 58 bin liraya çıkmış. 58 bin lirayla vatandaşın bir mülk alması mümkün mü? Gazi Akdemir mahallesi içinde bulunan ve tarihi geçmişi olan Merinos Stadı’nın da durumu meçhuldür. Merinos Stadı alanında TOKİ’ye devredildiği güçlü bir şekilde dile getiriliyor. Buna biz 9 parti olarak geçit vermeyeceğiz. Sıcaksu içinde yıkılırken 6 ay içinde yapılacağı söz verilen ama yıkımının üstünden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen bir çivi çakılmayan Tolon Çamaşır-Bulaşık Makinası Fabrikası’nın aslına uygun bir biçimde restore edilerek Kültür-Eğitim Merkezi olarak kullanılmasını istiyoruz ve bununda takipçisi olacağız.”

“Yenişehir Havaalanı’nın Üstünde Tüten Tartışmalara Nokta Koymak İstiyorsanız Bursa’ya Yakışır Uçak Fabrikası İçin İmkanlarınızı Seferber Etmelisiniz!”

“Bursa’nın “Demiryolu Araçları Üretim Merkezi” hayalinin ilk adımını geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe’nin gayretleri ile özel bir firmamız “İpek Böceği” üreterek sağlamıştı. Bursa’ya kazandırılmaya çalışılan 3’üncü büyük Otomotiv Fabrikası yanında demiryollarına da ağırlık verilerek ulaşım çıtasının 2 ayağının oluşturulması bir elzem olacaktır. İpek Böceği yanında bir özel firma tarafından Almanya patentli 2 ve 4 kişinin uçabileceği bir uçak fabrikası satın alınmış 5 yıl öncede Bursa’ya fabrika yapılacağı müjdesini devlet erkanı tarafından verilmişti. Geçen süre içinde bu ifadeler sadece lafta kaldı. Bursalı işadamı Mehmet Celal Gökçen’in satın almasının ardından büyük bir atılım gerçekleştiren 28 yıllık Alman Uçak Fabrikası Aquila’nın Yenişehir’de fabrika yapması hayal mi oldu? Fabrika yapmak için alan bulunamıyorsa Yenişehir’de kaderine terk edilen Oto Test Merkezi için kamulaştırılan alana, uçak firmasını satın alan iş adamına kamulaştırma bedelini ödemek şartı ile satılarak, ilk kazmada vurularak buna imkan sağlanabilir. Yenişehir’de yapılacak bir fabrika Yenişehir Havaalanı üzerinde son günlerde yaşanan tartışmalara da noktayı koyacak ve Bursa’nın gerçekten bir havaalanı olmasını sağlayacaktır. Bursa’da yaşanan trafik sıkışıklığı akaryakıt zamlarından dolayı azalmış gibi gözükse de Büyükşehir’in radikal kararlara imza atması gereken haller olduğu aşikardır. Toplu Taşıma Araçları ve Servis Araçları kademeli olarak ana hatlardan çekilmesi düşünülmeli, ara dikey ve yatay bağlantılı yollara bu araç yönlendirilmelidir. Bizimle birlikte olup bizleri dinlediğiniz için basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.