Bursa İçin Birlik: Vatandaşın öz varlıklarını nereye kadar satacaksınız!

Bursa İçin Birlik: Vatandaşın öz varlıklarını nereye kadar satacaksınız!
16.07.2022
A+
A-

Bursa İçin Birlik: Parsel parsel…. Vatandaşın öz varlıklarını nereye kadar satacaksınız!

Bursa’da Memleket Parti, Demokrat Sol Parti, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği, Türkiye Değişim Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin Birlik” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’cı yıldönümünde yazılı açıklama yaptı.

İl başkanları, amaçlarının “Cumhur yada Millet İttifakına bir seçenek olmadıklarını” belirterek, “3 milyon 200 bine dayanan nüfusu ile  Türkiye’nin ekonomik olarak 4’cü gücü olan Bursa’nın kazanılmış haklarını son nefesimize kadar korumak ve kollamak olduğunu” ifade ettiler.

Bursa İçin Birlik Platformu üyesi il başkanları yaptıkları açıklamada; “Vatandaşların öz varlıklarının yangından mal kaçırırcasına pazarlanmasının Bursa’nın geleceğini ipotek altına alınmasıyla eş değer olduğunun ” altını çizdi.

Bursa İçin Birlik Platformu açıklaması şöyle:

“15 Temmuz hain darbe girişiminde 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşadığımız bu günlerde kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Hükümet-İlçe Belediyeleri-Büyükşehir’in Bursa’ya dönük yatırımlarını dikkatle izliyoruz. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Bursa özelinde büyük vaatlerde bulunarak 2012 yılında temelini atmasına rağmen 10 yıldır gelemeyen yüksek hızlı tren yerine 6,5 yılda anca bitiren T2 Hattı’nı büyük bir coşkuyla açmasını da ibretle izledik. Yıldırım’da birinci derece tarım arazisi ve dere taşkın alanı olmasına rağmen Samanlı-Vakıf hattından başlayarak birkaç seneye kadar Demirtaş nahiyesine kadar uzanan Lojistik Merkezi’nde rivayet odur ki; merdiven altı oyunlar nedeniyle İl Başkanlıklarımıza kadar ulaşan iddialardan da rahatsızız. Nilüfer’de TEKNOSAB alanına yakın civarının belediyeler eliyle mülk alanlarının el değiştirmesini tasvip etmiyoruz. Dağ Yöresi olarak bilinen 4 ilçe için Büyükşehir’in verdiği vaatler ise sözde kaldı. Orhaneli ilçesinde 500 milyar liralık bir maden rezervi olduğu ve bununda 2020 yılı içinde işleneceği, yöreye tersine göçün başlanacağı müjdelenirken yıl 2022’nin ortası oldu biz hala Dağ Yöresi’nin bitirilmeyen yollarını konuşuyoruz! İlçe Belediyeleri 3,5 ay içinde 2022 yılı bütçesinin canına okudu, vatandaşın öz varlığı olan mülkleri satarak ek bütçe yapma peşinde, 2022 bütçesine yakın bir rakamla bütçelerini güçlendirme derdindeler. Buradan son kez uyarıyoruz! Milletin son öz varlılarını satmayın! Yıkılan okulların Avrupa Birliği Fonları ile tekrar yapıldığını gözlemliyoruz. Ancak bu fonların kullanılması için tek şartları var. Yeni yapılan okullar mülteciler için! Demirtaş MTAL aylar süren bir arayıştan sonra yeniden yapılıyor, ama bir farkla! Mülteci çocukları okuturken bizim evlatlarımızı çadırda yada konteynırda mı okutacaksınız! Hayat pahalılığı ülkemizin beka sorunu haline geldi. Sonbahar da hayat şartları çok daha zorlaşacak. Vatandaşımız ne işine gidebilecek ne de evladını okula gönderebilecek yol parasını bulabilecek! Kiralar ise aldı başını gidiyor. Asgari Ücret ile aynı kira parası mı olur! Bazı ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için UEDAŞ, BUSKİ, BURSAGAZ’a giderek abonelikleri düzmece evrakla sonlandırdıklarını, eski kiracılarında bu sebeple evlerini iş yerlerini boşaltmak zorunda kaldıklarını duyuyoruz. Türkiye’nin tekrar ayağa kalkması için Cumhuriyet’in kuruluş değerlerine dönmemiz lazım. Aksi halde bu türbülanstan çıkamayacağız!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.