Bursa İçin Birlik: Aklınızı başınıza alın, başka Bursa yok!

Bursa İçin Birlik: Aklınızı başınıza alın, başka Bursa yok!
07.09.2022
A+
A-

Bursa’da Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin Birlik” son yaşanan genel ve yerel olayları değerlendirdi.

Yeni deklarasyonda Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Bekir Yılmaz ve Memleket Partisi İl Başkanı Hasan Yıldırım’ın yeni görevlerinde başarılar dileyen oluşumun 8 il başkanı, önemli tespitlerde bulundu.

Bursa İçin Birlik üyelerince yapılan açıklama şöyle:

“Yurt içinde ve dışındaki operasyonlarda şehit düşen, afetler nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet Türkiye Cumhuriyeti’nin 84 milyon vatandaşımıza baş sağlığı diliyoruz. Uzun zamandır Bursa’yı İl Başkanlıklarımızda oluşturduğumuz komisyonlarla an ve an takip ediyoruz. 9 ilçemiz yakın zamanda aşırı yağış nedeniyle gerek tarım alanları gerekse yerleşim birimleri son 10 yılın en büyük hasarını aldı. Mudanya’da olduğu gibi dere yataklarının değiştirilmesi, doldurulması bu felaketlerin ana sebeplerinden biri olmuştur. Afetlerin bundan sonra şiddetini artıracağını da ilgili kurumun sürekli yapmış olduğu duyurulardan anlıyoruz. Afetlerin ana sebebi çevre-insan dengesinde vahşice planlanan beton dengesinin insan lehine dönmesidir. Burada ilgili kurumların bir araya gelerek “biz nerede hatta yaptık?” sorusunu sormaları ve kendilerini sorgulaması gerekmektedir. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne düşen yıldırım sonrası oluşan hasarın hala düzeltilmediği, ikinci dünya savaşından kalma bir görüntü sergilenmesi de bizleri oldukça üzmüştür.”

KURUMUN HATASI VATANDAŞA YÜKLENEMEZ!

“Vatandaşlarımızın aşırı kira artışları nedeniyle çektikleri zorluklar malumumuz. bin liradan 2 bin liraya kadar kirada oturan yada iş yeri çalıştıran vatandaşlarımız mal sahipleri tarafından mahkemeye verilerek tahliyesi yapılmak isteniyor. Vatandaşlarımız 1+1 için 5 bin lira kira verecek para verebilirler mi? 10 bin liraya hangi esnaf dayansın? Kira düzenlemesi yapan Hükümet bu gerçeklerinde farkında mı? 2 bin liraya kadar borçları silen Hükümet bu toplumsal yaraya da el atmalı ve bu yarayı temizlemelidir. Yeni tutulan daire ve işyerlerinde özellikle elektrik ve doğalgaz aboneliklerini üzerine alan vatandaşlarımızın bazı sıkıntılarla karşı karşıya geldiklerini duymaktayız. Mevcutta kullanılan doğalgaz tekrar açıldığında binbir zorluk çıkartılarak gazın açılmadığı yönünde binlerce ihbar almaktayız. Kullanılan bir gazın tekrar açılması için bina içindeki tesisatın yeterliliği sorgulanması gerekirken kurumların yıllar önce yapmış olduğu hatalardan dolayı vatandaşa Çin işkencesi çektirerek gazı bağlamaması kabul edilemez! Bursa’mızda iki üniversite var. Yaklaşık burada da 7 bin yabancı uyruklu öğrenci öğretim görüyor. Bunlardan 3 bini Türk Coğrafyasından. Geçmiş yıllarda gelen öğrenci geldiği ülkeden yada bizim ülkemizdeki şartlardan ekonomik yardımlar alır, eğitimini tamamlar, sonrasında da kendi ülkelerinde bizi en iyi şekilde temsil ederdi. Şimdi soruyoruz gençlere “yurt dahi vermiyorlar, günlük bulduğumuz işlerle geçimimizi sağlıyoruz.” alıyoruz. Tüm üniversite öğrencilerin barınma sorunları dahil tüm sıkıntıları devletimiz tarafından giderilmelidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.