Bursa Dokumacılar Odasından deprem bölgesine kefen bezi desteği

Bursa Dokumacılar Odasından deprem bölgesine kefen bezi desteği
09.02.2023
A+
A-

Depremzedelerin kefen bezi talebi çağrısına Bursa Dokumacılar Odasından jet destek!

Kahramanmaraş merkezli iki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da binlerce can kaybına ve büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı kentlere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Şu ana kadar 12 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız Bursa’ya çağrı yaparak; “İhtiyaç duyulan malzemelerimiz birer ikişer tarafımıza ulaşıyor. Ama ulaşmayan malzemeler de var. Vefat eden yakınlarımızı defin etmek için kefen bezi yada benzeri bir malzeme temin edemiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun.” diyorlar.

Deprem bölgesinden  gelen bu çağrıya BESOB’a bağlı Dokumacılar Odası’ndan jet destek geldi.

Oda Başkanı Aydın Çitil, 5 bin metre kefen bezinin kendi imkanları ile temin ederek 10 şubat cuma sabahı deprem bölgesine doğru yola çıkacağını ifade etti.

Dokumacılar Oda Başkanı Aydın Çitil; “İçimizi dağlayan 10 ili etkileyen deprem bölgesindeki 13,5 milyon mağdur vatandaşımızın her konuda yanındayız, destek olmaya devam edeceğiz. Haberiniz öncesi de bölgedeki arkadaşlarımızdan benzer talepler geldi. Salı akşamı 36 kalemde yardım malzemesi toplamak için çalışmalara başladık. Birkaç dakika önce yayınladığınız haber ile hayırsever vatandaşlarımızın da destekleri ile kısa sürede 50 bin metre acil ihtiyaç olarak kefen bezi deprem bölgesinde yakınlarını defnetmek isteyen vatandaşlarımız için gönderilmek üzere hazırlandı. Tüm yardım malzemelerimizi yarın sabah saatlerinde deprem alanına AFAD ile koordinasyonla arkadaşlarımızın gözetiminde göndereceğiz. Acılarımızı saracağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.