Bursa camilerinde kandil coşkusu yaşandı

04.02.2022
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Regaip Kandili münasebetiyle Muradiye Külliyesi 2. Murad Camii’ne gelen vatandaşların kandil coşkusuna ortak oldu.

BURSA (İGFA) – Mübarek 3 ayların başlangıcının müjdecisi olan Regaip Kandili’nde Bursalılar camilere akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Regaip Kandili’ni Muradiye Külliyesi’ndeki 2. Murad Camii’nde kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üç ayların başlangıcı ve ilk cuma akşamı olan Regaip Kandili’ni büyük bir huzurla karşıladıklarını söyledi.

Kandil programının yanı sıra Muradiye Külliyesi’nde metfun olan, İslamiyet’e ve Osmanlı Devleti’ne büyük hizmetleri geçen 2. Murad Hüdavendigar’ı vefatının 571’inci yıldönümünde andıklarını belirten Başkan Aktaş, “Kandil münasebetiyle vatandaşlarımızla buluştuk. Ardından 2. Murad Han’ı kabri başında dualarla andık. Tüm vatandaşlarımızın kandili mübarek olsun. İki yıldır Ramazan ayını, teravih ve iftarları, sahurları çok özledik. İnşallah coşku ve huzur içerisinde Ramazan ayına ulaşır ve yaşarız. Bursalıların 3 ayları mübarek olsun” dedi.

Öte yandan 2. Murad Hüdavendigar’ın vefatının 571’inci yıldönümü nedeniyle Muradiye Kuran ve El Yazmaları Müzesi’nde anma programı da düzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.