Bursa Büyükşehir’den memur adaylarına ücretsiz KPSS eğitimi

Bursa Büyükşehir’den memur adaylarına ücretsiz KPSS eğitimi
16.10.2020
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek lise ve ön lisans mezunlarına yönelik verdiği ücretsiz kurs başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Pegem Akademi’nin katkılarıyla Bursa’da ilk kez düzenlenen KPSS Genel Tekrar Kampı 260 gencin katılımıyla yapıldı.

Tayyare Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca vatandaşlık, coğrafya ve tarih dersleri verilecek. Kamp kapsamında 25 ekimde ön lisans, 22 kasımda ise lise mezunları uzman eğitmenler tarafından eksik oldukları konularda yüz yüze destek alma imkanı bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediyeciliğin sadece yol, yeşil alan yapmak olmadığını, gençlerin hayallerine ve ümitlerine ışık tutmak istediklerini ifade etti.

Salgın nedeniyle insanların zor zamanlar yaşadığını kaydeden Aktaş, “Bursa’yı özellikli kılan en önemli konular sahip olduğu kültür, sanat ve kadim tarihi zenginliğidir. Bizler de bu konularda önemli çalışmalar yapıyor, destekler veriyoruz. Elbette 7-8 aydır zor bir süreçten geçiyoruz. Zor süreç, bir süre daha devam edebilir. Ancak hayat devam ediyor. Önümüzde yapılacak sınavlar var. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum. Herkesin bir hedefinin olması gerekir. Ülkenin daha güzel yarınlara gidebilmesi, kamunun daha önemli adımlar atması için genç ve dinamik arkadaşlara ihtiyacımız var. Hedefleriniz hiçbir zaman bitmesin. Ben de 40 yaşından sonra ALES sınavına girerek yüksek lisans yaptım. Bu kampı, lisans mezunu öğrencilere ağustos ayında sınava 2 hafta kala yaptığımız yoğunlaştırılmış eğitim kampından esinlenerek hazırladık.” değerlendirmesinde bulundu.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.