Bursa BDSO Rahmaninov’un eserleriyle sahnede

Bursa BDSO Rahmaninov’un eserleriyle sahnede
12.02.2019
A+
A-

BBDSO bu hafta Rahmaninov’un eserleriyle Bursalı müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Piyano sanatçısı Gökhan Aybulus’un solist olarak Orkestra’ya eşlik edeceği konseri, Azerbaycanlı ünlü şef Yalçın Adıgüzel yönetiyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 14 Şubat Perşembe akşamı efsanevi Rus besteci Sergey Rahmaninov’un eserleriyle sahne alacak. Orkestra gecede Rahmaninov’un 1926 yılında tamamladığı ama 1928 ve 1941’de revize ettiği eseri “4. Piyano Konçertosu”nu seslendirecek.

Piyano edebiyatında teknik zorluk düzeyi en yüksek eserlerden biri olan “4. Piyano Konçertosu”, piyano sanatçısı Gökhan Aybulus’un solistliğinde sahneye taşınacak. Konserde ayrıca yine Rahmaninov’un en sevilen ve en romantik eserlerinden biri olan “2. Senfoni” de çalınacak. Konseri Azerbaycanlı ünlü şef Yalçın Adıgüzel yönetecek.

14 Şubat Perşembe akşamı saat 20.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.