Bursa BDSO, İsmet İnönü anısına sahnede…

18.12.2018
A+
A-

BBDSO 20 Aralık akşamı ölümünün 45. yılında merhum Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü anısına sahneye çıkıyor. Keman sanatçısı Nicolas Koeckert’in solist olarak yer alacağı konseri, Emin Güven Yaşlıçam yönetiyor; Lalo ile Bizet’in eserleri müzikseverlerle buluşuyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserini ölümünün 45. yılında Cumhuriyetimizin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü anısına gerçekleştiriyor. Konserde aynı dönemde yaşamış Fransız besteciler Eduard Lalo ve George Bizet’in İspanyol kültürünün etkilerini taşıyan eserleri seslendiriliyor.

Lalo’nun en çok bilinen eseri olan ve ilk kez 1875 yılında müzikseverlerle buluşan “İspanyol Senfonisi”nin ardından gelmiş geçmiş en önemli operalardan biri olan ve tutkulu karakterleriyle gerçek bir aşk hikayesi anlatan Bizet’in “Carmen” eserinden Orkestra Süiti Bursalı müzikseverlerle buluşuyor. Alman keman sanatçısı Nicolas Koeckert’in solist olarak yer alacağı konseri, ülkemizin en önemli orkestra şeflerinden Emin Güven Yaşlıcam yönetiyor.

20 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.