Bursa BDSO ile Macaristan’dan Finlandiya’ya bir yolculuk

Bursa BDSO ile Macaristan’dan Finlandiya’ya bir yolculuk
15.01.2019
A+
A-

BBDSO bu hafta ünlü besteciler Macar Franz Liszt ve Finlandiyalı Jean Sibelius’un en tanınmış eserlerini Şef Theodore Kuchar yönetiminde sahneye taşıyor. Konserde ayrıca Liszt’in 1. Piyano konçertosu da solist Muhiddin Dürrüoğlu tarafından seslendiriliyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteği ile klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran ve önemli bir izleyici kitlesine ulaşan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta sanatseverleri Ukrayna asıllı Amerikalı Şef Theodore Kuchar yönetiminde Macaristan’dan Finlandiya’ya bir yolculuğa çıkarıyor.

Önemli besteciler Macar Franz Liszt ve Finlandiyalı Jean Sibelius’un eserleri 17 Ocak’ta BBDSO sahnesinde Bursalı sanatseverlerle buluşuyor. Liszt’in piyano için yazdığı en tanınmış eserlerinden olan “Macar Rapsodileri” ve besteci Sibelius’un en ünlü senfonisi 2. Senfoni BBDSO orkestrası eşliğinde seslendiriliyor. Konserde besteciliğinin yanı sıra en büyük piyanistlerden biri olarak da gösterilen Liszt’in 1. Piyano konçertosu ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyano virtüözlerinden Muhiddin Dürrüoğlu tarafından çalınıyor.

17 Ocak Perşembe akşamı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.