Bursa BDSO 20. yüzyılın bestecileriyle sahnede

Bursa BDSO 20. yüzyılın bestecileriyle sahnede
30.04.2019
A+
A-

BBDSO bu hafta 20. yüzyıla damgasını vuran önemli besteciler Sviridov, Grieg, Martinu, Bartók ve Sibelius’un eserleriyle sahne alıyor. Yalçın Adıgüzel’in yöneteceği konsere, piyano virtüözü Emre Elivar ise solist olarak katılıyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta 20. yüzyılın önemli bestecilerinin en sevilen eserlerini müzikseverlerle buluşturuyor. Orkestra yenilikçi temalarını klasik edebiyat, Rus halk hikayeleri ve şiirleri üzerine kurgulayan ünlü Sovyet besteci Georgy Sviridov’dan “Oda Orkestrası için Müzik”; Romantik dönemin en önemli isimlerinden Edvard Grieg’dan “Holberg Süit Op.40”; eserlerinde Fransız ve Çek etkileri görülebilen modern klasik müzik bestecisi Bohuslav Martinu’dan “İkili Konçerto”; besteci ve piyanist kimliğinin yanı sıra etnomüzikolojinin de kurucularından biri olarak tanınan Macar asıllı besteci Béla Bartók’dan “Rumen Dansları” ve Romantik dönemin tanınmış Fin besteci ve kemancısı Jean Sibelius’tan “Valse Triste” eserlerini seslendiriyor. Azerbaycan’ın en tanınmış orkestra şeflerinden Yalçın Adıgüzel’in yöneteceği konserde, ülkemizin en önemli piyano virtüözlerinden Emre Elivar ise solist olarak yer alıyor.

2 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’degerçekleştirilecek konserin biletleri Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.trve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.