Bursa Barosu’nun yeni başkanı Av. Metin Öztosun

Bursa Barosu’nun yeni başkanı Av. Metin Öztosun
07.01.2022
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği’nin 5 Aralık 2020 tarihinde yapılan seçimlerinde Erinç Sağkan başkanlığındaki yönetimde yer alan ve “TBB Başkan Yardımcısı” olan Av. Gürkan Altun, Bursa Barosu Başkanlığı görevinden istifa etti. Altun’un istifası üzerine Avukatlık Kanunu’nun 96. maddesi 4. fıkrası doğrultusunda, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Av. Metin Öztosun’u başkan seçti.

Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddesi, “Seçim döneminin bitmesinden önce ayrılan baro başkanının yerine baro yönetim kurulu tarafından, kendi üyeleri arasından, kalan süreyi tamamlamak üzere baro başkanı seçilir” hükmünü içeriyor. Bursa Barosu’nda iki dönemdir başkan yardımcılığı görevini yürüten Av. Metin Öztosun’un başkanlığıyla birlikte divan görevlerinde de değişiklik oldu. Yönetim Kurulu, genel sekreter Av. Aslı Eve Yetkin’i başkan yardımcılığına, sayman Av. Yener Poroy’u genel sekreterliğe getirirken, yönetim kurulu üyesi Av. Gonca Gülçin de sayman olarak görevlendirildi.

Yine Avukatlık Kanunu’nun 92. maddesinin birinci fıkrasındaki “Seçim dönemi bitmeden önce ayrılan yönetim kurulu üyesinin yeri, en çok oy almış yedek üye ile doldurulur” hükmü doğrultusunda, 4 Ekim 2021 tarihindeki Bursa Barosu Genel Kurulu’nda en çok oy alan yedek üye Av. Ali Rıza Ataer, asil yönetim kurulu üyesi olarak davet edildi. Toplantıya katılan Ataer’in yönetim kurulu üyeliği başladı.

ALTUN’DAN VEDA MESAJI

9 Ekim 2016’dan bu yana 3 kez Bursa Barosu Başkanlığı’na seçilen Av. Gürkan Altun veda mesajı yayınladı. 1994 yılında stajyer avukat olarak adım attığı Bursa Barosu’nda şimdiye dek yaptığı görevleri sıralayan Altun, birlikte çalıştığı başkanları andı, başkanlığı süresince yaptığı iz bırakan çalışmaları ve son olarak avukatlara yabancılaşan TBB yönetimindeki değişim hareketini anlattı.

Altun, “Mahkeme kadıya mülk değil demiş eskiler. Bu bilinç ve sorumlulukla gitme zamanı sevgili meslektaşlarım. Görev süresini doldurmadan veda etmek ne kadar zor olsa da, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’na seçilmem ve başkan yardımcılığı görevini üstlenmem nedeniyle Bursa Barosu Başkanlığı görevini bırakıyorum. Bursa Barosu Başkanı olarak, çalışma arkadaşlarımla birlikte verdiğimiz hukukun üstünlüğü ve savunma mesleğinin kutsallığına halel getirmeme mücadelesine bundan böyle Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı olarak devam edeceğim. 6 yıla yakın süredir omuz omuza görev yaptığımız yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri ile TBB delegesi olan arkadaşlarıma, baromuzun emekçilerine ve desteğini esirgemeyen değerli meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, Bursa Barosu’nun geçmişten gelen mücadele ruhunu ve devrimci, yenilikçi bakış açısını büyüterek sürdüreceğine inancım tam olan yol arkadaşlarıma da bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.