Bursa Barosu’nun ‘Güçlü Kadın Ödülü’ Kirazlıyayla köyü kadınlarına…

Bursa Barosu’nun ‘Güçlü Kadın Ödülü’ Kirazlıyayla köyü kadınlarına…
08.03.2022
A+
A-

Bursa Barosu’nun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde verdiği geleneksel Güçlü Kadın Ödülü bu yıl, Yenişehir İlçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde hukuksuz maden işletmesine karşı direnişleri nedeniyle köy kadınlarına verildi.

Kirazlıyayla Köyü kadınlarının ödülü, Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi’nce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Almira Otel’de düzenlenene öğle yemeğinde verildi. Kadın avukatların katıldığı yemekte konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, “Güçlü kadınlar dünyayı güzelleştiriyor. Kadının doğasında olan yaratma kabiliyeti güçle birleşince ortaya inanılmaz bir değişim çıkıyor. Kadının güçlü olmasına destek olan, olanak sağlayan erkekte güçleniyor.

Çünkü güçlü kadın tüm kabukları kırıp kendini yeniden var etme becerisine sahip olarak yanındaki erkeğe de yeni kapılar, yollar ve varoluş alanları açıyor. Bu durumun yaygınlaşması da güçlü topluma olanak sağlıyor. Yani güçlü kadın güçlü toplum demek… Ülkemizin güçlenmesi ve dünyanın güzelleşmesi ancak aynı şartlarda yetişip aynı imkanlara sahip kadın ve erkeklerin birlikte omuz omuza yürümeleriyle gerçekleşebilecektir.

Bunun için adliye koridorlarında, kürsülerde mücadele veren değerli kadın meslektaşlarım ve sayın hakimler… Suyu ışık, düşü gerçek yapıp, öpücüklerden insan yapan tüm kadınların ve bu mücadeleye farklı bir anlam ve boyut katan Kirazlıyayla köyü kadınlarının şahsında tüm kadınlarımızın emekçi kadınlar gününü kutlarım” dedi.

Metin Öztosun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu köylü kadınının üstünde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez” sözünü aktardı. Kirazlıyayla kadınlarının yaklaşık 3 yıldan bu yana sürdürdükleri olağanüstü mücadele ile tüm kadınlara örnek olduklarını söyleyip sahneye davet etti. Öztosun’un, Sevim Obuz, Fatma Sakız, Hatice Güler ve Sevgi Uçar adlı kadınlara berat ve plaket takdimine Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aslı Evke Yetkin, Sayman Av. Gonca Gülçin ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nazlı Ceren Şendoğan eşlik etti.

Programda, Bursa Barosu Orkestrası da sahne aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.