Bursa Barosu ‘Kuvayı Milliye Destanı’ ile 2. kez Afyon’da

24.08.2018
A+
A-

Bursa Barosu Tiyatrosu’nun seslendirdiği Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı, 96. Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da bu yıl da seslendirilecek. Ekip dinletiyi bu yıl hem 25 Ağustos Cumartesi gündüz programında, hem de 26 Ağustos sabahı Kocatepe’de 04.30’da sunacak.

Afyonkarahisar Valiliği’nce hazırlanan programa göre, Av. İzzet Boğa yönetiminde, Av. İnci Kutgün, Av. İsmail Metin, Av. Metin Öztosun ve Çetin Cambaz’ın yer aldığı Bursa Barosu Tiyatrosu ekibi, Kuvayı Milliye Destanı’nı 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat 16.00’da Afyonkarahisar Rehberlik Araştırma Merkezi’nde seslendirecek.

Programa göre saat 20.30’da Şuhut Atatürk Evi ziyaret edilecek. Saat 21.00’de ise Atlı Birliklerin Büyük Taarruz Karargahından İzmir’e uğurlanmasıyla mehter eşliğinde ilçe stadyumuna kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. İlçe stadındaki törenler sürerken Çakırözü Köyü’nde saat 22.00’de başlayacak programda Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Türk Halk Müziği ve TSK Bando konserlerinin yanı sıra Kocatepe Belgeseli gösterilecek.

Tarih 26 Ağustos’a döndüğünde saat 01.00’de Çakırözü Köyü’nden başlayacak Zafer Yürüyüşü, TSK Bando ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde havai fişek ve lazer ışık gösterisiyle renklendirilecek.

Zafer Yürüyüşü’nün sonlanmasına doğru, Kocatepe’deki yerini alacak olan Bursa Barosu Tiyatrosu ekibi de 04.30 itibariyle Kuvayı Milliye Destanı’nı bir kez de burada seslendirecek. Buradaki törende asker, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk Ordusu’nun harekatını anlatacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.