Bursa Barosu: ‘Hiç kimse, Türk Ulusu’nu Atatürk’ün yolundan ayıramayacak’

Bursa Barosu: ‘Hiç kimse, Türk Ulusu’nu Atatürk’ün yolundan ayıramayacak’
30.08.2019
A+
A-

Bursa Barosu Başkanı, Adliye Atatürk Anıtı önündeki 30 Ağustos töreninde konuştu.

Bursa Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Bursa Adliyesi bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde kutladı. Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar ile yakınlarının katıldığı kutlama töreninde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından başta Türki Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meslektaşlarına hitaben konuşma yapan Bursa Barosu Başkanı Altun, “97 yıl önce bugün Anadolu’da Türk ulusunun kaderinin değiştiği, başkomutanlık meydan muharebesinden zaferle ayrıldığımız gündür” diyerek başladı.

Altun şöyle konuştu:

“Harp zaruri ve hayati olmalıdır. Millet hayatı tehlikeye maruz kalmayınca harp bir cinayettir’ diyen ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Atatürk bir milletin varlık ve yokluk mücadelesinde inançla ve kararlılıkla neler başarabileceğini göstermiştir.

26 Ağustos taarruzundan bir gece önce, 25 Ağustos günü, hava karardıktan sonra Atatürk’ün emriyle gizlice harekete geçen Türk ordusu cepheyi terk ederek, Afyon Şuhut dağları arasından, bir patika vasıtasıyla Yunan hattının güneyine sızmıştı. Türk milletinin kaderini değiştirecek ordu, koca toplar, silahlar, onca yükle Başkomutanının ve ona inanan Türk askerinin sarsılmaz iradesiyle sessiz ama vakur bir şekilde varması gereken yere vardı.

Biz de Bursa Barosu olarak o kutlu gecenin ve büyük taarruzun anısına hürmet için 3 yıldır Şuhut Çakırözü’nden Kocatepe’ye bu sessiz yürüyüşe, Zafer yürüyüşüne katılıyor 2.542 şehidimiz ve onbinlerce gazimizi şükran ve hürmetle anıyoruz.

26 Ağustos 1922 günü, saat 05:30’da Türk topları ile başlayan ve 9 Eylül’de İzmir, 11 Eylül’de Bursa’nın kurtulması ve TBMM’nde Puşide-i Siyahın kaldırılmasıyla son bulan Büyük taarruz Hindistan’ın kurucusu Mahatma Gandi’nin dediği gibi “Türk Orduları bir devir kapatmıştır. Şimdi mazlum ve tutsak devletler ve uluslar artık vazgeçilmez bir reçeteye sahiptirler. Mustafa Kemal’in utkusu, dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır” ve Muhammet Ali Cinnah’ın dediği gibi “Ne bizi ne de her kıtada yaşamakta olan tutsak ve mazlum ulusları tutabilirsiniz bundan sonra. Mustafa Kemal ve Türkler ki, kendileri için hazırlanan tabutu yayılmacıların başına geçirmişlerdir” diyerek Atatürk’ün ve Türk ulusunun Kurtuluş savaşının mazlum ulusların özgürlük ve bağımsızlık rehberi ve sancağı olduğunu kanıtlamışlardır.

Sadece Türk ulusu için değil, tüm dünya ulusları için de örnek olan bu kutlu savaşı önemsemeyen kökü dışarıda FETÖ gibi emperyalist işbirlikçiler Mustafa Kemal Atatürk’ün özgür, tam bağımsız ve muasır medeniyetin üstüne çıkma hedefinden Türk ulusunu hiçbir zaman saptıramayacaklardır. Bu bayrağı taşıyan kurumlardan biri olan Bursa Barosu da kararlılıkla bu hedefte yürümeye devam edecektir.

Selam olsun vatan ve namus ve istiklal uğruna kanını bu toprağa döken Mehmetçiğe… Selam olsun Gazi Mustafa Kemal’e…”

Bursa Barosu Başkanı Altun, konuşmasını Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı’ndan “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dizelerini okuyarak bitirdi.

Törene katılanlar, Atatürk Anıtı önünde bayram hatırası fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.