Bursa, 6 ayda 100 bin porsiyon tatlı yedi

03.08.2018
A+
A-

Türkiye’nin dört bir yanından her gün yaklaşık 31 bin porsiyon tatlı siparişinin verildiği Yemeksepeti, tatlı aşkımızın detaylarını inceledi.

Yemeksepeti, 67 kentteki 9,5 milyon kullanıcısının 2018’in ilk yarısında verdiği siparişleri inceleyerek Türkiye’nin tatlıya en düşkün kentlerini ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini açıkladı. Siparişlerinde tatlı oranı en yüksek kentler arasında yer alan Bursa’da yılın ilk 6 ayında 100 bin porsiyon tatlı yendi.

Bursa’da tatlı siparişleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttı. Bursalıların en sevdiği ilk 3 tatlı ise çikolatalı sufle, künefe ve waffle oldu. Bursa’nın meşhur tatlısı süt helvasının sipariş sayısı ise 2 kat arttı. Bursalılar en çok pazar günü tatlı yerken gün içinde en çok saat 20:00’de tatlı siparişi veriyorlar.

Tatlı; bozulan moralimizi düzeltiyor, mutluluğumuzu katlıyor, enerjimizi yükseltiyor ve yüzleri gülümsetiyor. Hal böyle olunca da yaz-kış demeden biz Türkler tatlısız yapamıyoruz. Tatlı tercihlerimizde geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmezken dünyaca ünlü tatlılara da bayılıyoruz.

67 ilden her gün 31 bine yakın tatlı siparişi alan Yemeksepeti, Türkiye’de tatlıya en düşkün kentleri ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini araştırdı.

Bursa, tatlıyı en çok seven kentler arasında yer alarak dikkat çekti.

Bursalılar 6 ayda 100 bin porsiyon tatlı yedi

Yemeksepeti verileri Bursalıların tatlı aşkının boyutlarını ortaya koyuyor. Bir önceki senenin aynı dönemine göre tatlı sipariş sayısının yüzde 47 arttığı Bursa’da, kullanıcılar 2018’in sadece ilk yarısında 100 bin porsiyon tatlı yedi.

Çikolatalı sufle Bursa’nın en sevdiği tatlı

Bursalılar Yemeksepeti’ndeki künefeden, kadayıfa, sütlaçtan, supangleye, waffledan, irmik helvasına, dondurmadan, aşureye binlerce çeşit tatlı sayesinde her günü tatlı dolu geçirdiler.

Yemeksepeti’nin raporuna göre Türkiye genelinde en sevilen tatlı çikolatalı sufle oldu. Bursa da gözde bir Fransız lezzeti olan çikolatalı sufleyi en çok tercih eden kentler arasında yer aldı.

Bursalıların en sevdiği ikinci tatlı ise; Hatay’ın tüm ülkeye sevdirdiği geleneksel lezzetimiz künefe oldu. Bir Belçika lezzeti olan waffle ise zengin çeşitleriyle Bursalıların en sevdiği üçüncü tatlı.

Sufleyi pizzacılar sevdirdi

Yemeksepeti’nin verilerine göre; çikolatalı sufle, Türk halkının vazgeçemediği sütlaç ve künefe gibi geleneksel lezzetlerin arasından büyük bir farkla sıyrılmayı başarmış bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Peki çikolatalı suflenin bu kadar rağbet görmesinin sebebi pizza desek? Yemeksepeti kullanıcılarının en çok sipariş verdiği lezzetler arasında olan pizza, suflenin önlenemez yükselişinin başrolünde. Geçtiğimiz yıllarda pizzacıların yan ürün olarak sundukları sufle konsepti tutunca sufle siparişlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor.

Hem yöresel tatlar hem global lezzetler revaçta

Yöresel lezzetleri süt helvasından vazgeçmeyen Bursalılar, bu sene 2 kat daha fazla süt helvası siparişi verdiler ve geçtiğimiz yıl 11.sırada yer alan süt helvasını 4 basamak yukarıya taşıyarak en sevilen 7. lezzet yaptılar.

2016 yılında yüzde 90 ile sipariş oranını en çok artıran tatlı olan son yılların trend lezzeti Donut, Bursalıların da kalbini kazanmış durumda. Bursalılar bu yıl bu tombul Amerikan lezzetinden tam 2.566 adet yediler. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1.900 adet idi. Bursalıların en sevdiği çeşit ise çikolatalı donut.

Bursa’nın en tatlı günü: Pazar

Bursa’da tatlı siparişlerinin en yoğun olduğu zamanlar elbette akşam saatleri olurken, Bursalıların tatlıyı en çok sevdiği saat ise 20.00.

Bursalıların tatlıyı en sevdiği gün ise pazar. Bursalılar hafta içi tatlıya biraz daha karşı durabiliyor olsalar da hafta sonu mutluluğunu tatlı ile iyice yükseltmek istiyor ve en çok pazar günleri tatlı siparişi veriyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.