BURKODER: “Öğretmenlerimiz, onurumuzdur”

24.11.2018
A+
A-

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, sosyal dayanışma ve kültür faaliyetlerinde önemli hizmetlerde bulunan Bursa Kocaeli ve İlçeleri Kültür-Dayanışma Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlediği etkinlik ile öğretmenlere yalnız olmadıklarını gösterdi. BURKODER Dernek Başkanı Rahime Kangal ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Dilara Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona yaptı.

Gecenin sunuculuğunu Furkan Aydın üstlenirken, Radyo N sunucusu Zeynep Akın okuduğu şiirle geceye renk kattı. Ses sanatçıları Fatma Usta Günsever, Galip Akın, İdris Özkan, Emel Örgün, Sezgin Can ve Fatma Ataş seslendirdikleri parçalarla salondakileri coşturdu.

Siyasi parti ve STK temsilcilerinin de ilgi gösterdiği geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu telgraf göndererek, DP Bursa il başkanı Çağrı Kaplan, DP Osmangazi ilçe başkanı Ersin Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkçoş Pekiner ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, CHP Gürsu ilçe başkanı Cavit Kaya, CHP Gürsu kadın kolları başkanı Emine Kaya ve yönetimi, İYİ Parti Bursa il yönetimi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sultan Yurdakul, CHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, Çağdaş Yıldırım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı, Düş Gezginleri Dernek Başkanı Nilgün Pisav, Bursa Ardahan-İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Güven Gökten öğretmenleri yalnız bırakmadı.

EMEKLERİNİZİ UNUTMAYACAĞIZ!

BURKODER Başkanı Rahime Kangal; “24 Kasım Öğretmenler Günü’nden başta, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Bursa’da ülkemizde her türlü şartta görevi başında olan öğretmenlerimizin gününü kutlamak için bir araya geldik. Fiziki olarak yanımızda olamayan ama kalben yanımızda olan gönül dostlarımıza da selam olsun. Her derdin bir ilacı mutlaka bulunuyor. Cehaletin ilacı da bilgi. Bugün bir eğitimci, öğretmenin annesi olarak sadece kendi çocuklarınızı değil, Türkiye’nin teminatı olan evlatlarımız için verdiğiniz mücadeleyi de daha net anlayabiliyorum. Bu özel günde bizlerin, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini sergilemeye çalıştığımız bu özel gün, umarım mesleki olarak yaşamış olduğunuz bir takım zorlukların sonlanması için yeni başlangıçlar için umut olur. Toplumsal kültürümüzün, temel taşı olan öğretmenlerimizi, atanmayı bekleyen 400 bin eğitimcimizi ve fakültelerde okuyan öğretmen adaylarımızı saygı ile selamlıyorum. Katılımlarınız için teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.