BUMİAD’da geleceğin teknolojileri konuşuldu…

17.09.2018
A+
A-

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) bünyesinde genç mimar ve mühendislerden kurulan BUMİAD Gençlik Platformu, ilk etkinliğini “Geleceğin Teknolojileri” konu başlığında düzenlediği seminerle gerçekleştirdi.

Makina Yüksek Mühendisi Dr. İsmail Durgun’un konuk konuşmacı olarak katıldığı programa; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim, Artvinli Sanayici İş Adamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (ARSİYAD) Başkanı Gürsel Durmuş, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Göksu, BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı M.Orhan Efe, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan ve UTEK Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda BUMİAD üyesi ile BUMİAD Gençlik Platformu üyeleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan BUMİAD Gençlik Platformu Başkanı Ayberk Ferik, “Bu etkinliklerin düzenlenmesinin asıl ve en önemli amacı gençler olarak tecrübeli meslektaşlarımızdan alacağımız yeni bilgiler ile kolay bir şekilde, adaptasyon sorunu yaşamadan, başarılı birer mimar ve mühendis olma yolunda, hızlı bir şekilde kendimizi geliştirmektir. Bu amaç sonucunda böyle toplantılar düzenlemeye karar verdik ve her toplantımızda ufkumuzu açacak kişileri genç arkadaşlarla buluşturmaya gayret göstereceğiz”  dedi.

“DAHA UYGULANABİLİR POLİTİKALAR ÜRETME AMACINDAYIZ”

“BUMİAD’ın düsturunu bizlerde benimsedik. Objektif, önyargısız, hoşgörülü ve tarafsızlık ilkeleriyle üyelerimize mesleğimize ve ülkemize karşılıksız hizmet ederek, daha uygulanabilir politikalar üretme çabasındayız” ifadelerini kullandan Başkan Ayberk Ferik sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye Cumhuriyetinin birlik beraberlik ve bölünmezliği, Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar ve muktedir olması, bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için çekinmeden canımızı feda edeceğimiz: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur” diye konuştu.

“BUMİAD GENÇLİK PLATFORMU ÖRNEK BİR PROJE”

Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır ise “BUMİAD’ın Gençlik Platformunu birçok açıdan çok değerli buluyorum ve örnek oluşturabilecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Çok çalışıp üretme konusunda hırslı olan gençler ile burada olmak mutluluk verici. Geleceğin teknolojilerini yakalama görevini kendine vazife edinmiş gençler ile ülkemiz menfaatlerine en doğru hizmeti vermiş olacağız, bu projeden dolayı BUMİAD ailesini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ DAVRANIŞ BİÇİMLERİMİZİ ETKİLİYOR”

Gecenin konuşmacısı olan ve ‘Geleceğin Teknolojileri’ konu başlığında sunum yapan Makina Yüksek Mühendisi Dr. İsmail Durgun da “ Dünyanın herhangi bir yerinde bir buluş yapıldığında çok çabuk yayılıyor, bundan dolayı 21. yy dünyası için kullanılan ‘Global Köy’ tabirinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Teknolojiyi biz geliştirmiş olmasak da bizim, hayatımıza çok kolay bir biçimde dokunuyor ve hayatımızdaki davranış biçimlerini bile etkiliyor. Yeni bulunan bir ürün ve gerçekleştirilen icat hayatımızı bu kadar kolay etkilerken teknolojiyi yönetebilmek gibi bir sorunla da karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu açıdan gençlerimize büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ BAĞIMSIZ BİR ORGANİZMAYA DÖNÜŞTÜ”

Yeni teknolojik buluşlarla insan hayatı kolaylaşırken, toplumsal yapının da önemli ölçüde değiştiğine işaret eden Dr. Durgun, “Teknoloji, her geçen gün daha yüksek bir ivme ile gelişmekte, bütün tahminlerin ötesine geçmektedir. Yeni teknolojik buluşlar insan hayatını kolaylaştırırken, toplumsal yapı da önemli ölçüce değiştirmektedir. Bu yönü ile teknoloji, kendi başına yaşayan bağımsız bir organizmaya dönüşmüş, teknoloji geliştiren firmalara bile ne geliştireceğini dikte eder hale gelmiştir” diye konuştu.

“BIKMADAN DENEMELİYİZ”

“Hayatı kolaylaştıran hemen her branşta yeni bulunan icatların bizim elimizden çıkmaması bizi pozitif anlamda daha çok motive etmeli” diye konuşan Dr. İsmail Durgun, “ Yorulmadan, bıkmadan, tekrar tekrar denemeliyiz. Alacağımız sonuçlar bizi memnun etmese bile kaybettiğimiz bir şey yok deyip çok çalışmalıyız” açıklamasını yaptı.

Gecenin sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe ise, “ Bu güzel organizasyonu planlayan BUMİAD Gençlik Platformu Başkanı ve tüm üyelerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Kurucu unsurumuzun hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesini yakalamak istiyorsak gençlerimize çok büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, Makina Yüksek Mühendisi Dr. İsmail Durgun’a sunumundan dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan ve BUMİAD Gençlik Platformu Başkanı Ayberk Ferik ile birlikte teşekkür plaketi verdi. Gece, tüm katılımcıların birlikte hatıra fotoğraf çektirmesiyle noktalandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.