Bugün yurtta hava durumu nasıl olacak?

Bugün yurtta hava durumu nasıl olacak?
21.03.2022
A+
A-

Meteoroloji verilerine göre yeni günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Marmara Denizi’nde kuvvetli fırtına, Akdeniz Bölgesi ile kıyı Ege’de kuvvetli rüzgar ile zirai don, Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışları bekleniyor.

ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Batı Karadeniz, Orta ve doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Konya, Ankara, Kırşehir, Sivas, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilen hava raporunda, rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli(40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklar ile sabah ve gece saatlerinde ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması vatandaşlar uyarıldı. Ayrıca, kuvvetli rüzgar uyarısı da yapan Meteoroloji, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.