BTSO Mutfak Akademi ile ‘Gelecek Mutfakta Pişiriyor’

07.02.2022
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından “Gelecek Mutfakta Pişiyor” mottosu ile modern bir yapıda hizmet veren ‘Mutfak Akademi’ yeni eğitim dönemine yeni bir eğitim programı ile başladı.

BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) bünyesinde faaliyet gösteren ‘BTSO Mutfak Akademi’, yeme içme sektörünün nitelikli istihdamına çözüm üretiyor.

BTSO’nun insana yatırım odaklı projelerinden olan BTSO Mutfak Akademi, hizmete açıldığı 2018 yılından bu yana aşçı yardımcısı, pastacılık, pizzacılık, pidecilik ve servis alanlarında olmak üzere farklı branşlarda personel yetişmesine destek oldu.

BTSO Mutfak Akademi, 2022 yılına yeni bir eğitim programıyla start verdi. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve İŞKUR ile birlikte yürütülen ‘Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik’ (SES) Programı kapsamında 3 ayrı başlıkta eğitimler kurgulandı. Eğitimlerine Ocak ayında başlayan kursiyerler, yaklaşık 5 ay boyunca teorik ve pratiklerini geliştirecek. Kursiyerler, proje sonunda mesleki eğitim ve anlaşmalı işletmelerdeki işbaşı eğitiminin ardından istihdam edilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını özellikle hizmet sektürünün en önemli kollarından olan yeme içme sektörünü derinden etkilediğini belirterek, 1200’ün üzerinde eğitim programıyla yaklaşık 35 bin kursiyeri meslek sahibi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Temsilcisi Nils Grade ise, BTSO Mutfak Akademi’nin mesleki eğitim alanında sahip olduğunu potansiyelin oldukça etkileyici olduğunu kaydetti.  BTSO Mutfak Akademi’de dezavantajlı gruplara ve mesleğe gönül vermiş insanlara eğitimler verildiğini kaydeden BTSO Mutfak Akademi Eğitim Koordinatörü Emre İdrisoğlu ise, amaçlarının sadece yemek yapmak değil, aynı zamanda meslek etiğini, iş organizasyonunu, iş güvenliğini ve gıda güvenliğini öğretmek olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.