BTP lideri Hüseyin Baş’tan sert çıkış

BTP lideri Hüseyin Baş’tan sert çıkış
26.09.2023
A+
A-

BTP Lideri Hüseyin Baş, Halk TV’de canlı yayında gündemdeki soruları cevaplandırdı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Halk TV’de Gözde Şeker’in sunduğu Barış Terkoğlu ve Seyhan Avşar’ın yorumcu olarak katıldığı Söz Sende programına konuk oldu.

Programda soruları cevaplandıran Hüseyin Baş dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BTP lideri, “İktidarın FETÖ konusunda geldiği noktayı samimi buluyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi; “Bunlar beraber her şeyi sattı, sonra sıra bu sattıklarını pay etmeye gelince pay edemediler ve kavgaya tutuştular. Burada samimi bir duruş yoktu. FETÖ’den yüzünü döndü dediğimiz iktidar, FETÖ’nün misyonununa, faaliyetlerine karşı yüzünü dönmedi ki. Devletin içinden FETÖ gibi bir yapılanmayı temizliyorsunuz, yerine başka bir şey koyuyorsunuz. Yani 20 yıl sonra ben bir 15 Temmuz daha yaşayabilirim’ diyorsunuz, bunun önünü açıyorsunuz. FETÖ’nün Türkiye’deki dini, kültürel misyonu dinler arası diyalog projesiydi. Bu şekilde aslında Türklüğün ve Türk’ün tarihinin altını boşaltıyorlardı. Bugün baktığınızda bu misyon devam ediyor. Bu misyona dair hiçbir engelleme yok. Bugün FETÖ uzaktan, ‘Aferin, biz yapamayacaktık, bunlar yapıyor’ diyordur. AK Parti FETÖ ile birlikte bu ülkeye ne zarar verdiyse aynı zararları vermeye devam ediyor. Bir şey değişmiş değil.”

Araplar için video yayınlayan yandaş gazetecilere çarpıcı cevap

İktidara yakın gazetecilerin Arap dünyasına mesaj veren ‘tek milletiz’ şeklindeki video hakkındaki görüşlerini de açıklayan Hüseyin Baş, “Sığınmacı konusu toplumun hangi kademesine giderseniz gidin gerçekten insanları rahatsız eden bir boyuta ulaşmış durumda. Sığınmacıları savunanlar,  ‘ben gitsin’ deyince, ‘sen bu Müslüman olduğu için gitsin diyorsun’ diyor. Ben de diyorum ki, ‘bu cuma namazında yok, kurban pazarında yok, bayram namazında yok. Ben hepsinde varım, O Müslüman ben değilim’ öyle mi? Aslında şunu diyorlar, o videonun mantığı da bu, ‘Sen diyorsun ki Türk aşağılık, Türk Müslüman bile değil. Sen Müslümansın ve üstünsün!’ Bak bu halkı kin ve tahrike iten bir suçtur, bu yapılan suçtur.

“Milyonlarca Müslüman katledilirken neden sesiniz çıkmadı?”

Sığınmacılarla ilgili paylaşım yapan gazetecilerin tutuklanmasını da eleştiren Hüseyin Baş, “Muhbir, sosyal medya gazeteciliği yapan bir site. Onun yayın yönetmeni, editörü tutuklu, Batuhan Çolak tutuklu. Niye tutuklu? Niye halkı kin ve tahrike ittikleri suçunu işledikleri söyleniyor. Halkı kin ve tahrike iten sizsiniz. Suriye’de milyonlarca insan öldü. Nasıl öldü? Esad sonuç olarak kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir insan. Müslümana karşı Amerika ile bir oldular milyonlarca insanı öldürdüler, hiçbirinin sesi çıkmadı. Şimdi Amerika ile iş tutanlar bizim ülkemize doldurulunca bunlar Müslüman oldu. Orada Müslüman öldürdü bunlar. Yemen’de 15 senedir durmaksızın kan akıyor. Bir tane yandaşın ‘burada niye kan akıyor’ dediğini duydunuz mu? Diyemezler, niye? Çünkü Suud’dan gelecek paradan korkarlar. Şimdi de İsrail ile yeni sayfalar açılıyor vs. Dolayısıyla bu kocaman bir yalan yani, ‘bunlar Müslüman, biz Türkler Müslüman değiliz!’ İş öyle bir yere getirildi ki olayı tahrik eden, olayı hukuksuz yere çeken aslında bunlar. Dolayısıyla o gazetecilerin ortaya koyduğu tutum, duruş, Türk milletinin yetiştirdiği bir evladın ortaya koyacağı bir tutum değil. Sizin derdiniz turiste sahip çıkmak, turistlere hoş görünmek ise bizim burada bir şeyimiz yok ki. Turistlere hoş görünmek için kaç takla attığınızı da, ”aşılıyız” diyerek maske giydirdiğiniz reklamlardan hatırlıyoruz” dedi.

“Erdoğan’a ‘böyle yaparsan koltuğunu korursun’ dediler”

“Atatürkçü olmak sadece laikliğe sahip çıkmak değildir, sadece milliyetçi olmak, sadece inkılapçı olmak değildir. Atatürkçü olmak aslında bir bağımsızlık yanlısı olmaktır. Bu bağımsızlık dediğiniz -bizim partimizin ismi de bu-  ekonomik bağımsızlıktır, siyasi bağımsızlıktır, hukuki bağımsızlıktır” ifadelerini de kullanan BTP lideri şöyle devam etti; “Bugün eğitim müfredatımıza karışan var, ekonomimize karışan görüşen var. Seçimden önce Nas vardı, seçimden sonra ne oldu da Erdoğan döndü sizce? Faizler artıyor. Mehmet Şimşek ne oldu da geldi? Erdoğan şunu mu dedi sizce, ‘ben yanlış yaptım buradan döneyim’ hayır… Birileri karıştı işe, dedi ki, ‘bak şöyle yapacaksın, böyle yaparsan bu koltuğu korursun yoksa bunun bedelini ödersin! Nasıl ödersin? Dolar fırlar, borçlar ertelenmez, şu olur bu olur vs…Bir sürü ekonomik denge. Dolayısıyla biz ekonomik anlamda bağımsız bir ülke değiliz. Peki bu iktidarı değişelim yerine Cumhuriyet Halk Partisi’ni getirelim, ekonomik anlamda bağımsız mı olacağız? Her anlamda Atatürkçü olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun içinde bağımsızlık da var, bunun içinde İnkılapçılık da var, bunun için de her şey var.

“Akşener, Abdullah Gül’ün adaylığına karşı çıkmadığını söyledi”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığını ben engelledim şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Hüseyin Baş, Akşener’in kendisine farklı ifadeler kullandığını söyledi. Baş, “Meral hanımın ‘Abdullah Gül’ün adaylığına ben karşı çıktım’ dediğini okudum, ama ben kendisiyle görüştüğümde bana açık açık şunu demişti. ‘2018 ile ilgili Abdullah Gül’ün adaylığına karşı çıktığım söyleniyor. Ne alakası var. O zaman biz çok adayın çıkmasını doğru buluyorduk. Ben de adaydım, kimin aday olduğuna ben niye karışayım ki… Bana bu tip suçlamalar yapıldı” diye bana ilk görüşmemizde söylemişti” dedi.

“Değişim kişilerle olmaz, değişim fikirlerle olur”

CHP’deki değişim tartışması da BTP liderine soruldu.

Hüseyin Baş, “Ben CHP’deki değişimi şöyle yorumluyorum; değişim kişilerle olmaz, değişim fikirlerle olur, duruşlarla olur, düşüncelerle olur. Dolayısıyla orada kimi değişirseniz değişin ben şu anda Türkiye’nin faydasına bir Cumhuriyet Halk Partisi yapısının çıkacağını göremiyorum. Samimiyet olması lazım, düşüncelerin fikirlerin, yapıların değişmesi lazım o yüzden değişim kişilerle olmaz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.