BTP lideri Baş Çanakkale’den sert çıktı

BTP lideri Baş Çanakkale’den sert çıktı
25.07.2023
A+
A-

BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ:

  • Anadolu’yu işgal planları hala devam ediyor.
  • Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşadığını yaşıyoruz.
  • Araplar bu ülkeyi kendine yurt yapmak için toprak alıyor.
  • Eskiden Ruslar tatile geliyordu, şimdi yerli olmuş.
  • Atatürk’ün savaştığı fikirleri savunup Atatürkçülük yapıyorlar.
  • İktidar müflis tüccar gibi…

BTP lideri Hüseyin Baş, Çanakkale’de konuştu.

Yurt turunu sürdüren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın son durağı Çanakkale oldu.

Beraberinde kurmaylarıyla birlikte rehber eşliğinde Çanakkale şehitliğini ziyaret eden BTP Lideri, tarihi mekanla ilgili bilgiler aldı, şehitlere dua etti.

Anadolu’yu pay etme mücadelesi..

Burada partisinin Çanakkale il teşkilatıyla buluşan Hüseyin Baş daha önce de Afyon Kocatepe’yi ziyaret ettiğini belirterek, “Geziyoruz ve şunu görüyoruz; bütün bu savaşların temelinde şu güzel Anadolu topraklarını pay etme mücadelesi yatıyor.  Belli güçler Anadolu topraklarını işgal etmek, buraları kendine yurt etmek için 300 yıldan fazla zamandır plan içerisinde. Peki bu plan yıl oldu 2023 bitti mi? Bitmez! Her zaman bu topraklar dünyanın en verimli toprakları, dünyanın en güzel toprakları medeniyetin başlangıç noktası, tarımın başlangıç noktası, insanlığın başlangıç noktası her şeyin başladığı yer burası. Dolayısıyla bütün İnsanoğlu burada bir şey edinmek istiyor” dedi.

Araplar neden Türkiye’den toprak alıyor?

Arapların Türkiye’nin her yerinden arazi satın almasına da değinen  Hüseyin Baş, “Siz şimdi Araplar buraya kâr etmek için mi geliyor zannediyorsunuz Toprak alıyorlar bütün Karadeniz’de, bütün Ege’de, bütün Akdeniz’de… Buralarda yerler alıyorlar, yurt edinmeye çalışıyorlar!  Ne yapıyorlar, 3 koyup 5 alacağız mı diyorlar? Hayır, bu topraklar onlarda yok!” dedi.

“Eskiden Ruslar tatile geliyordu, şimdi yerli olmuş”

Türkiye’ye Rus ilgisi de BTP liderinin gündemindeydi.

Hüseyin Baş, “Avrupalı, Rus geliyor Akdeniz’e… Antalya’daydık geçen hafta. Antalya’ya bir bakıyorsun her yer Rus olmuş. Eskiden bu Ruslar tatile geliyordu, şimdi yerli olmuş!

Niye geliyorlar, keyfine mi geliyorlar? Böyle bir coğrafya yok, böyle bir toprak yok ve bunu günün sonunda bunlar sahiplenmek istiyor. Bu projeler, bu kavgalar bitmedi arkadaşlar, bunlar devam ediyor. Bunların farklı versiyonları var, hala senaryo işletiliyor ve sahnede oynanıyor” dedi.

“Kendi adliyemi, eğitimimi, ekonomimi başkalarının emrine vermem”

Türkiye’ye yönelik planların karşısında duran tek partinin BTP olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Türkiye’nin bağımsızlığını, ekonomik bağımsızlığını, siyasi bağımsızlığını, eğitimdeki bağımsızlığını, hukuki bağımsızlığını, tam bağımsızlığını BTP’den başka savunan başka bir siyasi parti var mı, yok. Bütün partiler dünyaya entegre olalım diyor, biz de ‘dünya ile iletişim halinde olacağız’ diyoruz. Elbette ki çağdaş olacağız, elbette ki medeniyet seviyelerin üzerine çıkacağız. Bunlar bizim hedeflerimiz ama ben bunu yaparken kendi adliyemi, kendi hukukumu, kendi sosyal algımı, kendi eğitim müfredatımı, kendi ekonomimi birilerinin emrine vermeyi kabul eder miyim, etmem” dedi.

“Atatürk’ün savaştığı fikirleri savunup Atatürkçülük yapıyorlar”

“Türkiye’de siyasetçilerin benimsediği bütün fikirler bu ülkenin kurucu iradesi Atatürk’ün savaştığı fikirlerdir” diyen BTP Genel Başkanı Baş şöyle devam etti; “Bu dediğimi sakın unutmayın, yabana atmayın; bu ülkede siyasetçilerin benimsediği fikirler Atatürk’ün mücadele ettiği fikirler ve o siyasiler bugün Atatürk’ün kurduğu bu ülkeyi ‘biz yöneteceğiz, biz bu ülkeyi Atatürk ülkesi yapacağız’ diye size iddiada bulunuyorlar. Tamamı yalan söylüyor, tamamı sizi kandırmak istiyor. Bu oyuna gelmeyen, buna kanmayan, bununla mücadele eden tek yapı sizsiniz.”

Cumhurbaşkanı Körfez’de, ‘neyi satabilirim’ diye geziyor

Konuşmasında, “Türkiye’de estirilen yalancı baharlar, Türkiye’de ekonomi iyiymiş gibi gösterilen durumlar aslında 20 yıldan beri bizim satılan zenginliklerimizdi” diyen Hüseyin Baş Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı; “Bakın şimdi Körfez turunu yaptı Sayın Cumhurbaşkanı. Arap ülkelerini geziyor, pazarlama yapıyor, ‘neyi satabilirim, nasıl 10 yıl daha bu ülkede yalandan bir zenginlik varmış gibi gösterebilirim’ diye bir çalışma içinde. Bunun sonunda olacak şeyi söyleyeyim; Bunların faturasını sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımız ödeyecekler. Bunların bir gün ödemesi gelecek. Bu borçları verenler, bu paraları verenler size, ‘parayı ver’ diyecek.”

“Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşadığını yaşıyoruz”

Türkiye’nin şu andaki durumunun Osmanlı’nın son dönemlerine benzediğini söyleyen BTP lideri, “Bakın Osmanlı işgal edildi, Osmanlı’nın toprakları pay edildi. Çok anlatıyorum tekrar edeyim; Neden işgal edildi? Osmanlı savaş kaybettiği için işgal edilmedi. Osmanlı borçlarını ödeyemediği için işgal edildi. Topraklarını borçlarını ödeyemediği için pay ettiler. Başka hiçbir ülkeye yapılmayan muamele bizim dedelerimize yapıldı, sebebi bizim sınırsız borçlanmalarımızdı ve borcumuzu ödeyemeyişimizdi. Bugün aynısını yaşıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“İktidar müflis tüccar gibi…”

İktidar için müflis tüccar benzetmesi yapan Hüseyin Baş, “Ne yapılıyor? Evdeki adam… Müflis tüccar, kumara bulaşmış evin babası gidiyor kumarda kaybediyor, geliyor evdeki tabloyu satıyor, buzdolabını satıyor, çamaşır makinesini satıyor. Evde satacak bir şey kalmayınca ne yapacak? Şerefimiz, namusumuz haysiyetimiz için bugünden buna dur demek bizim vatan borcumuzdur, bunu da gerçekleştireceğiz. Çalışacağız, bütün Türkiye’ye anlatacağız ve bu işin sonunda kazanacağız diyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.