BTP lideri Baş, Bolu’da gençlerle buluştu

BTP lideri Baş, Bolu’da gençlerle buluştu
21.08.2023
A+
A-

BTP lideri Hüseyin Baş:

  • Değişim gençlerle, yeni fikirlerle olur, aynı insanlarla olmaz.
  • Ülkenin tek umutlarıymış gibi aynı adamlar bize pazarlanıp duruyor.
  • Seçimden bir hafta önce dış güçlerin Erdoğan’ı neden hedef aldığını anladınız mı?
  • Siz Kıbrıs’ı Rum’a vermek için referandum yaptırdınız.
  • Siz hoca değilsiniz, hepiniz şarlatansınız.
  • Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni tartar.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Bolu’da Gençlik Kampı’nın kapanışında konuştu.

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) geleneksel yaz gençlik kampı bu yıl Bolu Mudurnu’da gerçekleştirildi.

Cuma günü başlayıp Pazar günü sona eren kampa Türkiye’nin her yerinden binlerce genç katıldı.

Kamp boyunca Türkiye’nin sorunları ve çözümleri üzerine seminerler düzenlendi, parti çalışmaları masaya yatırıldı, Prof. Dr. Haydar Baş’ın anlatıldığı panel düzenlendi.

Kampın kapanış konuşmasını BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptı.

Hüseyin Baş’ın konuşmasından notlar şöyle;

“Türkiye için çalışıyoruz, milletimiz için çalışıyoruz”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bayrağını en yüksek noktalara taşımak isteyen Bağımsız Türkiye Sevdalıları burada… Türkiye için çalışıyoruz, milletimiz için çalışıyoruz, medeniyetimiz için çalışıyoruz, kültürümüz için çalışıyoruz, tarihimiz için çalışıyoruz, atamız için çalışıyoruz ve göreceksiniz arkadaşlar başaracağız. Biz Türkiye’nin bağımsızlığı elde etmeyi başaracağız, Türkiye’nin refahını kazanmayı başaracağız.

“Türkiye parçalanmanın eşiğine geldi”

Türkiye’nin son 20 yıldır bir bunalım içinde bulunduğu ve hem fiziken, hem sosyolojik, hem ekonomik olarak bir parçalanmanın eşiğine geldiği bir pozisyon… Bu, güzel vatanımız için en tehlikeli unsur arkadaşlar. Bilerek ve isteyerek bizleri toplumsal kamplar haline getirdiler, kimimize Kürt dediler, kimimize Türk dediler, kimimize Alevi, kimimize Sünni dediler… Yetmedi bizleri sağcı ve solcu yaptılar. Bugün önünüze yeni yeni trendler koyuyorlar. Bu oyun, arkadaşlar ta Sevr dayatmalarından beri, Kurtuluş mücadelesinden beri, Cumhuriyet kurulduğu andan beri ve Atamızı kaybettiğimiz günden beri Türkiye’de oynanan büyük bir oyunun büyük bir parçasıydı. Bizler Bağımsız Türkiyeliler olarak bu oyuna dur demek için, başından beri, ‘Biz Kürt’ü ile Türk’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile Arap’ı ile Boşnak’ı ile bu toprakların tarihini ve medeniyetini paylaşan bütün unsurlarımızla, hepimiz aynı idealde koşan Türk milletinin kardeş unsurlarıyız’ dedik.  Bizi bölmek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar.

“Sizin çizdiğiniz yollar Türkiye’yi bu noktaya getiren yollar”

Bu klasik ve gelenekselleşmiş siyasetin Türkiye’nin hiçbir meselesine çözüm olmadığının aşikar olduğu bir ortamda yine ülkenin kurtarıcılarıymış gibi, yine ülkenin tek umutlarıymış gibi aynı adamlar bize pazarlanıp duruyor. Şimdi Seçimden sonra birisi bir yandan çıkmış, ‘Biz yeni yol haritası çizeceğiz’ diyor. Sizin çizdiğiniz yollar Türkiye’yi bu noktaya getiren yollar… Kalsın, siz yol falan çizmeyin. Sizden tek bir beklentimiz vardı, yola gelmeniz! Onda da tuttunuz Ali varken ‘Ömer’in yolu’ dediniz, oradan gittiniz, sonucu ortada.

“Değişim gençlerle, yeni fikirlerle olur”

Diğeri tutturmuş neymiş değişim… Ben size bunların değişimini anlatayım; İki parçalı bir puzzle, parçaların ikisi de aynı. Bir taraftakini alıyor diğer tarafa koyuyor, diğer taraftakini alıyor öbür tarafa koyuyor ikisini birleştiriyor, ‘al sana değiştim’ diyor. Değişim aynı insanlarla olmaz, değişim farklı insanlarla olur, değişim yeni görüşlerle olur. Bakın size bir şey söyleyeyim, dünyada tarih boyu bütün değişimler

gençlerle olmuştur, başka değişimden hayır gelmez. Biz de biliyoruz Türkiye’nin bir

değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin kimi değişmeye ihtiyacı var biliyor musunuz; sizi değişmeye ihtiyacı var,  değişim diyenleri değişmeye ihtiyacı var.

“Bunlar tek merkezden oynanan oyunun figüranları”

Bunlar öyle bir sistemin parçası ki sanki biri sağa geçmiş, biri sola geçmiş tek merkezden oynanan bir oyunun figüranları. Bende bıraktıkları his bu. Bunların Türkiye’nin ekonomik refahı diye, gençliğin geleceği diye, ülkemizin bağımsızlığı diye bir dertleri falan yok. Bunların tek bir dertleri var. Biz bu iktidarları; hükümette olan hükümet iktidarını, muhalefette olan muhalefetteki iktidarını, belediyede olan belediyedeki iktidarını ne yapar ne eder de bir 4- 5 yıl daha uzatırız… Bütün dertleri bunun üzerine kurulu.

“Dış güçler Maliye’ye komiser mi atadı?”

Bu İktidar seçimden önce, ‘Dış güçler AK Parti iktidarını yıkmaya çalışıyorlar diyerek’ bir propaganda ortaya koydu. Şimdi benim merak ettiğim bir şey var;  bu dış güçler

AK Parti’yi yıkmaya çalıştı ve seçim yoluyla bunu başaramadı da ondan sonra ekonominin, Merkez Bankası’nın ve Maliye’nin başına yine AK Parti’yi ikna edip komiser mi atadı? Bu dış güçler Tayyip Erdoğan’ı yenemeyip AK Parti ile oturup Türkiye’nin geride kalmış devlet firmalarını özelleştirmeye Tayyip Erdoğan’ı mı ikna mı ettiler? Bunların hepsi seçimden sonra mı oldu? Şimdi bu Alman, bu İngiliz, bu Amerikan şunu biliyor değil mi, “Eğer ben seçime bir hafta kala ‘biz Erdoğan’ın yıkılmasını istiyoruz’ dersek bu Türk milleti gaza gelir ve ‘sen misin Erdoğan’ın yıkmak isteyen’ deyip hepsi Erdoğan’a oy verir.” Şimdi Amerika bunu biliyor değil mi? Şimdi anladınız mı seçime bir hafta kala bütün Almanların, Amerikalıların niye Tayyip Erdoğan aleyhine konuştuğunu?

“Erdoğan kaybetseydi dış güçler hüngür hüngür ağlardı”

Bakın o dış güçler dedikleriniz var ya onlar için bu iktidar bulunmaz bir nimettir. Türkiye’yi parsel parsel satan, bütün yeraltı ve yer üstü kaynaklarını onlara peşkeş çeken, Türkiye’nin Atatürk’ten kalan bütün fabrikalarını, işletmelerini ya kapatan ya o sermayelerin eline veren, her geçen gün ülkeyi dolarla borçlandıran, hiçbir işi kendi öz sermayesiyle yapmayıp yabancının parasını Türkiye’ye getirip ülkenin geleceğini yabancıya tapulayan bir iktidar modeli… İşte dış güç dediğinizin niyeti amacı yüzyıldan beri neydi biliyor musunuz;  yüz yıldır bu insanların amacı tam olarak buydu! Bu milleti biz nasıl sömürürüz, bu topraklara nasıl çökeriz?  Bunlar burada yaşasın, ‘benim ülkem’ desin ama üzerinde hiçbir zenginlik üretemezsin, dış güçlerin amacı buydu. Bu iktidarla bu rüyalarını gerçekleştirdiler ama size, ‘Dış güçler bu Erdoğan’ı yıkacak’ dediler. Size bir şey söyleyeyim mi; Erdoğan seçimi kaybetseydi o dış güçler, o gece hüngür hüngür ağlayacaktı. E tabi ertesi gün akıllarına çok iyi bir fikir gelecekti ve ‘yeni gelenlerle de biz hallederiz’ deyip onlarla devam edeceklerdi. Arkadaşlar her konuda sıkıştığımız dönemde tek kurtuluş yolu Bağımsız Türkiye Partisi’dir.

“Hangi müttefikinize Kıbrıs’ı tanıtabildiniz?”

Kıbrıs’ta bir sorun yaşandı, herkes Türk milliyetçisi oldu. Barış Harekatımızın olduğu günden beri hangi müttefik ülkenize Kıbrıs’ı tanıtabildiniz? Akdeniz’de Kıbrıs’ın hangi ağırlığı var? Kıbrıs adına ne yaptınız? Rahmetli Denktaş bu ülkeye geldiğinde, ‘Burada konuşma git ülkende ne yapıyorsan yap’ diyenler siz değil misiniz? Şimdi siz milliyetçi mi oldunuz? Şimdi siz Kıbrıs’ın haklarını mı savundunuz? Siz Kıbrıs’ı Rum’a vermek için referandum yaptıran adamlarsınız.

“Sizin imam dediğiniz Hatay’ı peşkeş çeken mi?”

Bu kadar vatanperver, bu kadar Atatürkçü İnsanın olduğu, hocanın olduğu, imamın olduğu bir ülkede sizin imam dediğiniz Hatay’ı peşkeş çeken mi, o karaktersiz mi?

Bu kadar imamın olduğu,  bu kadar güzel hocanın olduğu ülkede sizin hoca dediğiniz, imam dediğiniz, ‘Kız çocuklarının okuması haram’ diyen şarlatanlar mı? Atatürk’ü seven, O’nun idealinde yürüyen, O’nunla birlikte Meclis’i dualarla açan imamların,  hocaların olduğu ülkede sizin imam dedikleriniz Cumhuriyetle savaş eden şarlatan ahlaksızlar mı?  Bunların hiçbiri bu vatanın evladı değildir, bunların hepsinin bağlı olduğu kuklanın ipinin başında bir el vardır. Bu dediğimi unutmayın;  bu yeni bir şey değil, yüz yıldır bu ülkede bu böyle… Sadece yüz yıldır değil Osmanlı coğrafyasında 300 senedir bu böyle… Bu adamlar yüzünden insanımızı dinden soğuttular, bu adamlar yüzünden insanımızı özünden soğuttular. Bundan büyük hainlik olur mu ama bunu başardılar. Sizin hiçbiriniz hoca değilsiniz, hepiniz şarlatansınız. Bu milletin bu milletin karnı sizin yalanlarınıza tok efendim. Hiçbirinizin hiçbir önemi yok.

Diyanet’e çağrı…

Buradan bir çağrı yapıyorum başta Diyanet’e. Herkes aklını başına alsın. Bakın bu gittiğiniz yol yol değil. Hizmet ettiğiniz o insanlar, o yapılar var ya önce bizi bu ülkeden sürerler, önce bize bu ülkede yaşama hakkı bırakmazlar sonra sanmayın ki size bırakırlar, sizi de yollarlar! Hani güzel bir laf vardır, ‘Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni tartar’  diye. İşte gün gelir bunun bedelini siz ödersiniz!

“Sorunların çözümü 5 dakika, yeter ki samimiyet olsun”

Bakın Türkiye’nin dört bir yanını gezdim, her yerine gitmeye çalışıyorum ve şunu görüyorum; Tarımdan sanayiye, ekonomiden eğitime, sağlıktan sosyal hayata aklınıza ne geliyorsa Türkiye’de sorun bir değil bin. Her yerde sorun var ama şunu da gördüm Türkiye’de çözüm bin değil bir. Bu güzel ülkenin bütün sorunlarını çözmek 5 dakikadır. Yeter ki samimiyet olsun, yeter ki vatanperverlik olsun, yeter ki milletin lehine iş yapma isteği olsun 5 dakikadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.