BTP lideri Baş: Barikatlar kaldırılacak!

BTP lideri Baş: Barikatlar kaldırılacak!
11.12.2022
A+
A-

Mevcut tarikat yapılanmaları hakkında değerlendirme yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Dini tekelleştirmişler, dinde bunlara ihtiyaç yok, hepsinin bir İngiliz istihbaratı bağlantısı var” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kız çocuğunu evlendirmesine ilişkin başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından “Barikatlar kaldırılacak” başlığıyla bir video yayınlayan Hüseyin Baş, “Din nedir? Din vicdandır. Vicdansızlık bir Müslümanın yapabileceği bir şey değildir. 6 yaşında bir çocuğu evlendirmek vicdansızlıktır. Bir çocuğu bir yurda hapsedip intihar etmesine sebep olmak vicdansızlıktır. Vicdanın olmadığı yerde din olmaz” dedi.

“Dini tekelleştirmişler”

Bu yapıların dini tekelleştirdiğini ve kendilerini din gibi görmeye başladığını ifade eden BTP lideri şunları söyledi, “Dini tekelleştirmişler; din bizim, her şeyin doğrusunu biz yaparız, eğitimin doğrusunu biz veririz vs… Bunları yaparken hırsızlık yapabilir miyim? Elbette! Yolsuzluk? Tabi yapabilirsin! Birinin hakkına girebilir misin? Girebilirsin! Yeter ki bunları yap! Ama böyle bir din yok ki, böyle bir oluşum yok ki! Ortada peygamber yok, ortada Allah yok, ortada din yok! Ortada bir tane vatandaşın ilahi gömlek giymiş hali gibi bir şey var. Her şey O’na bağlanmış durumda. İnsanımıza bu yapıların gereksiz olduğunu anlatacağız. Böyle bir şeye gerek yok, böyle bir ihtiyaç yok. Dinde de böyle bir ihtiyaç yok. Sosyolojiden bahsetmiyorum sadece, böyle bir ihtiyaç yok. Sen bunu ihtiyaç zannediyorsun ama yok. Bu bir israf, hani dinde israf haram ya, oralara gidip gelmek zaman israfı. Bu bir israf! Bunu anlatacağız, bunların insanları sömürdüğünü anlatacağız.”

 “Hepsinin bir İngiliz istihbaratı bağlantısı var”

Dini alandaki ihtiyacı devletin karşılaması gerektiğini belirten Hüseyin Baş, Diyanet İşleri Başkanlığı’na işaret etti.

BTP lideri, “Atatürk Diyanet’i niye kurdu? Bu yüzden kurdu. Diyanet’i kuran Atatürk bunların gözünde dinsiz oldu, Diyanet’i yok eden insanlar en Müslümanlar oldu. Diyanet’in ne zararı var dine? Bugünkü halini söylemiyorum, kurum olarak söylüyorum, ne zararı olabilir? Bunlar Cumhuriyet kurulduktan sonra aslında kendisini Cumhuriyet düşmanı diye tanımlayamayan, kendisini Atatürk düşmanı diye tanımlayamayan insanların sığındığı liman haline geldi. Biz şuyuz, buyuz! Siz Atatürk düşmanısınız, siz Cumhuriyet düşmanısınız, sizin meseleniz esasında o. Hepsine dönün bakın bir İngiliz istihbaratı bağlantısı bulursunuz. İki kişi bir araya geldiği zaman devlete laf ediyorsa o milli güvenlik sorunudur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.