Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4’ü test etti

Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4’ü test etti
15.05.2018
A+
A-

Otomobilin pilot koltuğunda takımın tecrübeli sporcusu Fatih Ayhan vardı.

İzmit Körfez Yarış Pisti geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Pist Şampiyonası ilk ayak yarışlarına sahne oldu.

Kurallara göre Türkiye Pist Şampiyonası’nda start alamayan GT4 serisi otomobillerin bu yıl Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun yayınladığı bülten ile yarışmasına izin verildi. Borusan Otomotiv Motorsport, tecrübeli sporcusu Fatih Ayhan ile hem yeni otomobili BMW M4 GT4’ün süspansiyon ayarları üzerinde çalışmak hem de GT4 otomobilin TPŞ kurallarına göre performansını test etmek için, şampiyonanın 1. ayak yarışlarında start almaya karar verdi.  

Türkiye Pist Şampiyonasının ilk ayak yarışlarına BMW M4 GT4 ile katılan Fatih Ayhan, start alan 12 otomobil içerisinde her iki yarışta da GT3 otomobillerin hemen arkasından üçüncü olarak finişe ulaşmayı başararak oldukça standart olan GT4 otomobillerin performansının ne kadar yüksek olabileceğini ispat etmiş oldu.

Borusan

Özellikle BMW M4 GT4’ün yol tutuşunu ve motor performansını etkileyici bulduğunu ifade eden sporcu, TPŞ sezonunu takip eden yarışmacıların puanlarına etki etmemek için 3. olarak finişe ulaştığı her iki yarış sonunda da otomobilini kapalı parka götürmedi ve böylelikle yarış klasmanında puan almadı.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları, Shell, Borusan Lojistik, Glasurit, Sofra Grup, Özüaydın, Cesan, Securitas ve Technogym’dir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.