Borsa İstanbul’daki düşüş bugün de sürüyor

Borsa İstanbul’daki düşüş bugün de sürüyor
19.09.2022
A+
A-

Borsa İstanbul’da banka hisselerinde iki aylık olağandışı yükselişin ardından geçen hafta salı günü başlayan düşüş bugün de devam ediyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,59 azalışla 3.357,49 puana geriledi.

Günün ilk yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 19,84 puan değer kaybederek 3.357,49’a indi. Toplam işlem hacmi 26,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 3,60 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,32 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,11 ile elektrik, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

BU HAFTA GÖZLER MERKEZ BANKALARINDA

Bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararını açıklayacak. İsveç, İsviçre, Norveç, Tayvan, Mısır, Brezilya, Güney Afrika ve Endonezya gibi ülkelerin de faiz kararlarını açıklayacağı yeni haftada, yurt içinde ise gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplantısında olacak.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini aktaran analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını dile getirdi.

Analistler, enflasyonist baskılar ve resesyon riskinin artması ile geçen hafta boyunca küresel piyasalarda etkili olan negatif seyrin, yeni haftanın başlangıcında da etkili olduğunu söyledi.

Bugün veri gündeminin zayıf ve İngiltere’de de piyasaların kapalı olduğunu anımsatan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.280 puanın destek, 3.440 ve 3.500 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.