Blue Marble Science Institute eTwinning Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Blue Marble Science Institute eTwinning Projesi tüm hızıyla devam ediyor
09.06.2023
A+
A-

Türkiye, Romanya, Polonya ve İtalya’dan 14 öğretmen ve 70 öğrenci ile yürütülen ve Bursa’dan da Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu’nun yer aldığı Blue Marble Science Institute eTwinning Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlayan Blue Marble Science Institute: You Don’t Have To Grow Up To Be A Scientist! (Mavi Bilye Enstitüsü: Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!) adlı e-Twinning projesi etkinliklerine ocak ayında başladı.

Türkiye, Romanya, Polonya ve İtalya’dan 14 öğretmen ve 70 öğrencinin katılımıyla yürütülen; bilimin doğası ve bilimsel sorgulamanın doğası konularının temel alındığı projedeki “Bilim”, “İklim Değişikliği” ve “Sürdürülebilirlik” temalarına dayalı etkinlikler süreç boyunca gerçekleştirildi.

Bursa’dan Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu’nun da yer aldığı ”Blue Marble Science Institute: You Don’t Have To Grow Up To Be A Scientist!” adlı e-Twinning projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde katılımcıların bilim, astronomi, kutuplar ve iklim değişikliklerinin dünyamıza etkileri anlatıldı.

e-Twinning projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerle katılımcılarda doğa-insan etkileşimi, çevre sorunları konularında farkındalık oluşturmak ve çevre bilinci kazandırmak projenin temel hedefleri arasında yer alıyor. Etkinlikler içerik açısından hem görsel anlamda çok zengin, hem de uygulayanlar için oldukça öğretici oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.