Bireysel silahlanmada korkutan istatistik

Bireysel silahlanmada korkutan istatistik
01.08.2023
A+
A-

Umut Vakfı’nın Türkiye’deki ruhsatsız silah sayısına ilişkin açıklaması, şiddet olaylarının sebebini ortaya çıkardı.

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisinde meydana gelen  silahlı saldırı Türkiye’deki  ruhsatsız silah kullanımını ve bireysel silahlanmayı gündeme getirdi. Olayın ardından Türkiye’deki ruhsatsız silah sayısını açıklayan Umut Vakfı’nın verdiği rakamlar şoke etti.

Türkiye’de silahlı kavgalar ve şiddet olaylarının sayısı giderek artıyor. Esenyurt’taki tekel bayisinde meydana gelen silahlı vahşetin ardından bireysel silahlanmaya karşıt olarak oğlu ateşli silah ile öldürülen Dedeman Holding sahibi Nazire Dedeman tarafından kurulan Umut Vakfı Türkiye’deki silah sayılarını açıkladı.

Patronlardünyası’nda yer alan habere göre, Umut Vakfı, Türkiye’de tahmini olarak 4 milyon ruhsatlı, 36 milyon ruhsatsız silah bulunduğunu bildirdi.

Seçim, düğün, şampiyonluk gibi uzun namlulu silahlarla yapılan “sokak kutlamalarında” açılan ateş sonucu onlarca insan ‘yorgun mermilerle’ hayatını kaybederken, silah kullanım yaşının 12’ye düştüğü belirlendi.

İYİ Parti Hukuk İşleri Başkanı Nuri Okutan da 2020 yılında yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişide silah bulunduğunu, şiddet olaylarında yüzde 69 oranında artış olduğu vurgulayarak, dikkatli olmamız gerektiğini söylemişti.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.