Bir ‘suda indirim’ talebi de Balıkesir’den…

Bir ‘suda indirim’ talebi de Balıkesir’den…
14.10.2022
A+
A-

ABB’deki Cumhur İttifakı bileşenlerinin “suda indirim” oyunu, diğer illere sıçradı. Kahramanmaraş’tan sonra Balıkesir de harekete geçti.

ASKİ’yi iflasa sürükleyip Mansur Yavaş üzerinden siyaset devşirmek için hareke geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhur İttifakı bileşenleri, verdikleri önergeyle Başkent’teki su fiyatlarında yüzde 50 indirime soyundu.

Ankara’daki tabloyu örnek alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Millet İttifakı üyeleri de Başkent’teki gibi kendi şehirlerinde de suya yüzde 50 indirim yapılmasını talep ettiler. Bugünkü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün yapılan oylamayla talep Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından gündeme alınması bile reddedildi.

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYU BALIKESİR’DE

Kahramanmaraş’ın ardından, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesir’den de indirim talebi geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri de su fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılmasını talep eden bir önerge hazırladılar.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, suda indirim talebini içeren paylaşımında şöyle dedi:

“Ankara’da suya indirim talep eden AKP iktidarının samimiyetini anlayabilmek adına Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine CHP grubu olarak su fiyatlarına %50 indirim yapılması için önergemizi verdik. AKP iktidarının samimiyetini göreceğiz.”

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.