Bilgen: ‘Sağlık hepimiz için her şeyden kıymetlidir’

Bilgen: ‘Sağlık hepimiz için her şeyden kıymetlidir’
06.04.2019
A+
A-

Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası’nı kutladı.

Sağlık bilgisinin ve öneminin geniş halk kitlelerine ulaşması ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) kuruluş tarihi olan 7 Nisan ve bunu izleyen haftada kutlanan Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası’nı yayınladığı mesajla kutlayan Prof. Dr. Bilgen, “Sağlık, en büyük hazinemiz olup, hepimiz için her şeyden kıymetlidir. Sağlık yalnızca bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışı değildir. Bir birey, bedenen, ruhen ve sosyal yönden huzur ve mutluluk halinde olursa, tam anlamıyla sağlıklı bir kişi olabilir” dedi.

“İsrafı azaltıp, kaliteyi artırmalıyız”

Türkiye’de yapılan sağlık yatırımlarına da dikkat çeken Prof. Dr. Bilgen, “Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesindeki politikalarla kamu ve özel sektör işbirliğinde yeni atılımlar görülmektedir. Ancak sağlık hizmeti veren üniversite, kamu ve özel sağlık kurumları israfı azaltmak, kaliteyi artırmak ve altyapı eksikliklerinin giderilmesine yönelik önlemler almak zorundadır. Bunları yerine getirirken, dünyada uygulanan teknolojik ve inovatif gelişmeleri de göz ardı etmemeli, kanıta dayalı güncel bilgiler rehberliğinde gerekli iyileştirmeleri yapmalıdırlar” diye konuştu.

“Verimliliği en üst düzeye çıkarmak için Yalın Sağlık uygulamaları gereklidir”

Sağlık hizmetlerinin, yöneticiler ile hasta ve hasta yakınlarını birbirinden ayırmadan düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Hizmeti veren ve hizmeti alanların memnuniyeti sağlık kurumları için oldukça önemlidir. Bunun yan sıra, hizmetin maliyetini optimize etmek de günümüzün gerekliliklerinden biri haline gelmiştir. Bunun için, verimliliği en üst seviyeye çıkarmak ve israflardan kurtulmak için ‘yalın sağlık’ uygulamaları çalışmaları yapılması gerektiğini her fırsatta vurguluyor, bu konudaki bilgi ve deneyimlerimizi Türkiye’nin dört bir yanındaki sağlık çalışanlarıyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle yayınladığı açıklamayı şöyle sonlandırdı; “Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin bir paydaşı Özel Medicabil Hastanesi olarak, en üst seviyede ve kalitede sağlık hizmeti sunarak daha iyi, daha mutlu ve huzurlu bir şekilde, sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı bir yaşam diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.