BİLDEF’te gündem ‘göç yönetimi’!

BİLDEF’te gündem ‘göç yönetimi’!
16.11.2022
A+
A-

Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) ‘Göç Yönetimi’ konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi.

T.C Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve BİLDEF paydaşlığında mülteciler konusunda önemli bir buluşmaya imza atıldı. Bursa Ördekli Kültür Merkezindeki STK toplantısında, İl Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu ve BİLDEF’e bağlı 35 il dernek başkanı bir araya geldi.

‘COĞRAFYA KADERDİR’

Dr. Gökçe Ok, programda yaptığı konuşmada İbni Haldun’un ‘coğrafya kaderdir’ sözünü hatırlattı ve Türkiye’nin göç rotaları üzerinde bulunduğunu ifade etti. Ok, dünyadaki göç ve rotaları, Türkiye’de göç ve göç politikaları, göç yönetiminde temel belgeler, göç kronolojisi, göç yapıları, göç terminolojisi konuları ile ilgili bilgilendirme sundu. Ok, BİLDEF üyelerine göç konusunda Türkiye’de uygulanan uyum ve iletişim faaliyetlerini de aktardı.

Dr. Gökçe Ok konuşmasının devamında, Türk toplumunun göç konusunda sergilediği tutum ve davranışlardan, ensar ve muhacir kavramlarından, göç konusunun ekonomiye etkilerinden, güvenli bölge oluşturulmasından, Evlad-ı Fatihan’ı kimlerin oluşturduğundan, mülteci ve geçici koruma statüsüne sahip bireylerin farklılıklarından, insan hakları, Cenevre Sözleşmesi gibi konulardan bilgiler aktardı.

Programda, katılımcılar tarafından yöneltilen sorular sonrasında güvenli bölge oluşturulması ve gönüllü geri dönüşlerin teşvik edilmesi ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.