BİGİAD, deprem yaralarını sarmaya devam ediyor

BİGİAD, deprem yaralarını sarmaya devam ediyor
18.04.2023
A+
A-

BİGİAD-Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği, depremin ilk gününden beri deprem bölgesinde varlığını hissettirdiği gibi ramazan ayında da Adıyaman’da devam eden aşevi her gün bölgede 5 bin kişilik iftar ve sahur vermeye devam ediyor.

Bigiad, her yıl düzenlediği iftar programını bu yıl depremzede insanlarımızla iftar programını yapmaya karar verdi.

Deprem bölgesine giden Bigiad Genel Başkanı Kemal İnan, Bursa Temsilci Başkanı Kadri Çiftçi ve Bigiad üyesi Bursa Bitlisliler Dernek Başkanı Mehmet Demir ve çok sayıda Bigiad üyesi, deprem bölgesine gitti.

Bölgede ulaşılmazı zor olan köylerde, mezralarda, ücra köşedeki çadırları gezen Bigiad Derneği, depremzedelere manevi desteğin yanı sıra maddi destek de sağladı.

Başkan İnan ve üyeleri Adıyaman’daki 400 yataklı devlet hastanesinin bahçesindeki aşevlerinde depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Başkan İnan, ”Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depreminde 11 ilimiz büyük hasar gördü. Çok sayıda insanımızı kaybettik. Bölgede insanlarımız zor şartlarda hayatlarına devam etmektedir. Ülke olarak herkes elinden geleni yaptı, yapıyor ve yapmaya da devam etmekte. Biz de ilk günden bu güne kadar üyelerimizin desteğiyle bölgede elimizden geleni yapıyor. Ramazandan sonra da desteğimiz devam  edecek. Bölgeden yetkililerle görüştük, bilgi aldık. En çok neye ihtiyaç olduğu bilgisini aldık. Bundan sonra da neler yapacağımızı deprem bölgesini değerlendirme toplantımızda masaya yatıracağız. Gördüğümüz kadarıyla daha fazla destek sağlamamız gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.