Beştepe’den Perinçek’e ‘Taliban’ tepkisi

Beştepe’den Perinçek’e ‘Taliban’ tepkisi
21.08.2021
A+
A-

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Taliban’ı Atatürk’le kıyaslamasına Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca’dan da tepki geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Taliban” çıkışına Beştepe’den tepki geldi.

Perinçke, Habertürk yayınında Afganistan’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Perinçek, Habertürk canlı yayınına katılarak, “Afganistan’ın seçeneklerini, Amerika veya Taliban, Taliban’dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da katıldığı programda da ‘Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı’ demişti.

BEŞTEPE’DEN PERİNÇEK’E TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi, AK P MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca, Twitter hesabı üzerinden Perinçek’e tepki gösterdi.

Karaca şunları söyledi:

“Taliban , Mustafa Kemal gibi başardı demek normal bir ruh hali değil. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk’ü kimse ile Mukayese etmeyin. Kırmızı çizgimiz Atatürk. Her makam her beklenti her hesap bir yana , Mustafa Kemal bir yana…”

Taliban , Mustafa Kemal gibi başardı demek normal bir ruh hali değil. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk’ü kimse ile Mukayese etmeyin. Kırmızı çizgimiz Atatürk. Her makam her beklenti her hesap bir yana , Mustafa Kemal bir yana… @HaberturkTV

— KORKMAZ KARACA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.