Bedelli askerliğin zamlı fiyatı ne kadar olacak?

Bedelli askerliğin zamlı fiyatı ne kadar olacak?
04.07.2022
A+
A-

Altı ayda bir yenilenen bedelli askerlik ücretleri yeniden revize edildi. 30 Haziran 2022’ye kadar geçerli olan 55 bin 194 olarak belirlenmişti. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte toplam zam oranı 41,85 olurken gözler Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak bedelli askerlik fiyatına çevrildi.

Bedelli askerlik affına ilişkin yasa Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.  Bu gelişmeye istinaden yeni bedelli askerlik ücreti de netleşti. Milyonlarca insanı ilgilendiren bedelli askerlik Temmuz zammına yönelik sonuç ortaya çıktı.

Teklifin yasalaşmasının ardından “Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Yeni bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ile artacak mı, ne kadar artar?” sorusu en çok sorulan soru olarak karşımıza çıkıyor.

Özel şartlar ve bedelli ücreti Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak

Memur ve memur emeklisi zammına göre her altı ayda bir belirleniyor. TÜİK’in haziran ayı enflasyon oranlarını açıklamasından sonra memur zam oranı da açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretin de açıklanmasının ardından bedelli askerlik için zam oranına gözler çevrilmişti. Şimdi ise bu durum da netlik kazandı. Sabah yapılan açıklamalara göre memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte toplam zam oranı 41,85 oldu.

Altı ayda bir yenilenen bedelli askerlik ücretinin 2022 yılının ilk yarısı için geçerli olan fiyatı, yani 30 Haziran 2022’ye kadar geçerli ücreti 55 bin 194 olarak belirlenmişti.

Çeşitli sebeplerle dövizle askerliğini tamamlayamayanlara da yeni bir fırsat da tanınıyor. Yeni bedelli askerlik ücretini 80 bin TL’yi bulması bekleniyor. Bu da sosyal medyada tepki topladı.

Yeni bedelli askerlik fiyatı bazıları tarafından enflasyona oranla mantıklı bulunurken bazıları ise artan fiyatı eleştirdi. Söz konusu değişiklik sosyal medyada da kısa sürede gündeme oturdu.

(Yeniçağ)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.