BEBKA, bölge potansiyelini 3. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi’nde tanıttı

19.10.2018
A+
A-

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından organize edilen ve üçüncüsü bu yıl 17-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) da yerini aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığıhimayelerinde üçüncüsü bu yıl düzenlenen MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve iki gün boyunca Ar-Ge ve inovasyona ilişkin konferansların düzenlendiği zirvede, BEBKA da Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ULUTEK Teknopark, Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP), Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO, Bursa Teknik Üniversitesi TTO ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin de içerisinde yer aldığı standıyla hazır bulundu.

Zirvenin ilk gününde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan,Suudi Arabistan Ticari Ataşesi Fawaz Al-Ghamdiile MMG Başkanı Osman Balta BEBKA standını ziyaret ederek sergilenen projelerle ilgili bilgi aldı.

Sergilenen Ar-Ge projelerine büyük ilgi

Ar-Ge merkezleri, üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve organize sanayi bölgelerinde geliştirilen inovatif projeleri aynı platformda buluşturarak, projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturmayı; projelerin yatırıma dönüşmesine ve ticarileşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen ve Türkiye’nin milli ve yerli projeleri dâhil, çeşitli inovatif projeler sergilendiği “Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde, BEBKA standında da üniversiteler ve diğer kurumların 14 Ar-Ge projesi ziyaretçilerin dikkatine sunuldu.

BEBKA ve ARİNKOM TTO ile Uludağ Üniversitesi TTO tarafından yürütülen ve teknoloji tabanlı firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmesine katkı sağlanmasını amaçlayan “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı” çerçevesinde desteklenen firmalar projelerini BEBKA standında tanıttılar.

Stantta sergilenen projeler arasında akıllı fabrikalar için otonom taşıyıcılar, elektrokimyasal ozon jeneratörü, müzelere yönelik sanal gerçeklik uygulaması, hafif ve insansız hava araçları motoru, doku mühendisliği ürünleri, CRM ve satış yazılımı ürünleri ile karbondioksit lazer tüpü yer aldı.

AR-GE projelerinin yanı sıra, BEBKA ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen Science Expo proje yarışması finalistlerinin robotik kontrollü elektrik üreten sulama sistemi ile enerji tüketiminin takip edilmesine yönelik projeleri de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.