BBP’li Ekrem Alfatlı: Bu, kaosun sadece fragmanı!

BBP’li Ekrem Alfatlı: Bu, kaosun sadece fragmanı!
14.04.2023
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Kontenjan pazarlığına ilişkin konuşan ve 6’lı masaya dahil olan HDP’yi işaret eden Alfatlı, “Bu oluşacak kaosun sadece fragmanı” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Haber Global’da Başak Sengür’ün sunuculuğunu üstlendiği Mesele programında seçim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Millet İttifakı’nın oluştuğu günden bu yana gelişen sürece mercek tutan Alfatlı, “Aslında baktığımız zaman meseleye o kadar kaos var ki Millet İttifakı’nın içerisinde. Bu ne zaman başladı? 28 Şubat 2022 tarihinde altılı masa diye başlayan ve o sürecin toplantılarla, o toplantılarda biraz hafızalarımızı geriye doğru yokladığımız zaman sadece toplantının saati ve menüsü belliydi. Yemek menüsü belliydi. Özellikle üçüncü toplantıdan sonra millete bir umut olmadığı, Anadolu insanına bir ümit olmadığı gözüktü ama onlar toplantılarına devam ettiler. Gelinen süreçte de biliyorsunuz özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı noktasında inanılmaz bir motivasyonu vardı. Yani aklı baliğ olan çocukların üzerindeki her yaş grubundaki insan Sayın Kılıçdaroğlu’nun motivasyonuna baktığı zaman evet bu Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor derdi. Ve netice itibariyle gelinen noktada da o süreçte Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacak aday olduğunu ve aday olmaması gerektiğini söylüyordu. Bunları da göz ardı etmemek lazım” ifadelerine yer verdi.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN İTİRAZ ETTİKLERİ HER ŞEYİ FAZLASIYLA YAPTILAR”

İttifak olarak, bugüne kadar itiraz ettikleri her şeyi Millet İttifakı olarak yaptıklarını söyleyen Ekrem Alfatlı, “Şimdi bu çok önemli bir şey. Partili cumhurbaşkanı diye itiraz ettiler. Öyle değil mi? Güya sözde formülle yedi tane cumhurbaşkanı adayın hepsi partili. Onu oraya monte ettiler. Bunun dışında özellikle parlamenter sistem, güçlendirilmiş parlamenter sistem motivasyonuyla yola çıktılar. Ancak şu anda yapılan uygulamalar özellikle kamuoyuyla paylaştıkları ki liste kriziyle de bu ortaya çıktı. Tabanın sesinin dinlenmediği, tabana yüzlerinin çevrilmediği. Bunu nereden görüyoruz? Sayın Akşener seçilemeyecek cumhurbaşkanı adayı diye Kılıçdaroğlu’na işaret etmek suretiyle üç gün sonra seçilecek cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun tekrar kabul etmiş olması aslında altılı masanın demokrasiye olan inancının da olmadığını, tabanına olan inancının da olmadığını, biz yukarıda elitler olarak istediğimizi yaparız, istediğimizi söyleriz istediğimizi kurgularız. Sadece bu hükümet gitsin. Sadece ve sadece bir kaotik ortam oluşsun. Aynı bir anarşist anlayışla yerle yeksan olsun. Sonrasında toparlarız anlayışıyla hareket ediliyor. Çünkü emperyalist güçlere güveniyorlar. Türkiye düşmanlarına güveniyorlar. Nerede Türkiye düşmanı varsa bakınız Bütün marjinal gruplarla iş birliği yapıyorlar. PKK terör örgütünün şubesi olan Türkiye’nin ve dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği vahşi terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın şubesiyle iş birliği yapıyorlar. Ve bunu da artık gelinen nokta itibariyle de çekinmiyorlar” şeklinde konuştu.

“KAOSUN SADECE FRAGMANI”

“Cumhur İttifakı dediğimiz devletimizin varlığı, ülkemizin birliği, milletimizin istiklali, istikbali Anadolu insanının yüzünün gülmesi, alnının ak başının dik olması” diyen Alfatlı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Cumhur İttifakı şunu yaptı. Yani azami müşterekte olan siyasi partilerle bir araya geldi. Ama şunu yapmadı bakınız. Ne dedi? Kendi adı ve amblemiyle Cumhur İttifakı içerisinde bakın Büyük Birlik Partisi kendi adı ve amblemiyle giriyor seçimlere kendi adaylarıyla giriyor. Milliyetçi Hareket Partisi kendi adı ve amblemiyle giriyor. Kendi adaylarıyla giriyor. AK Parti keza, yeniden Refah Partisi ona keza. Diyoruz ki milletten oy istiyoruz. Diğer siyasi partiler de öyle. Bütün dediklerinize rağmen, bütün söylediklerinizin aksini yapmak suretiyle adaylar işte Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden daha ilginci İYİ Parti’nin de Cumhuriyet Halk Partisi bir kısım listelerinden. Asıl büyük fotoğrafı da kaçırmamak lazım. Bakın terör örgütleriyle iş birliği yapıyorlar. PKK terör örgütünün şubesiyle iş birliği yapıyorlar.

Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin de güçlü bir şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edileceğine inanıyorum. Bu noktada çalışıyoruz. Ancak bir şekilde Millet İttifakı’nın ben inanmıyorum ama seçimleri kazanması noktasındaki kaosun aslında bu sadece fragmanı. Bu mutabakata yazdıklarının uygulanma şansını, uygulanma şansının hiç olmadıklarını kendileri de biliyor. Ama öyle bir tiyatro var ki, öyle bir senaryo var ki, öyle algıları algı haline getirme operasyonu var ki Allah’ın izniyle ben inanıyorum ki milletimiz bu oyunu bozacaktır.”

MİLLET İTTİFAKI VE TERÖRLE MÜCADELE SÖYLEMİ

2009-2013 yılları arasında Adalet Bakanı olarak görev yapan Sadullah Ergin’in CHP’den adaylığına ilişkin Alfatlı şunları söyledi:

“Millet İttifakı mesela şunu demiyor. “Ben terörle sonuna kadar mücadele edeceğim.” Hiç duydunuz mu? Yunanistan’la ilgili hiçbir şey söylemiyor. Kıbrıs Rum Kesimi’yle ilgili hiçbir şey söylemiyor. Ne diyor? Avrupa Yerel Yönetimler şartını getireceğim diyor. Yani PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin Türkiye düşmanlarının dilini kullanıyor. Siz savunma sanayi ile ilgili yatırımları sonuna kadar destekleyecek misiniz? Mesela bunu vatandaşımız duymak istiyor. Tezkerelere hayır diyordunuz. Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu? Tezkerelere bundan sonra evet demeyeceğim diyor. Ekonomiyle ilgili yani IMF’ci politikalara asla başvurmayacağım diyor musunuz? Sadullah Ergin bu işin sadece görünen yüzünün çok küçük bir kısmı. Kamufle etmek bölümü.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.