Bay Kemal’in Tahtasının 5. bölümü yayında

Bay Kemal’in Tahtasının 5. bölümü yayında
29.04.2023
A+
A-

Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in Tahtası”nın beşinci bölümünü yayınladı!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in Tahtası”nın 5. bölümünü yayınladı. Kılıçdaroğlu paylaşımına, “Yaşama sevincinizi o kadar hızlı geri döndüreceğiz ki, inanamayacaksınız” notunu düştü.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’dan video paylaşımında bulundu. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “Bay Kemal’in Tahtası”nın 5. bölümünü yayınlarken, paylaşımına, “Çok hazırız sevgili halkım! Yaşama sevincinizi o kadar hızlı geri döndüreceğiz ki, inanamayacaksınız” notunu düştü.

“İSKENDERUN’DA GEMİ SANAYİİ ÖZEL EKONOMİK BÖLGESİ KURACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu video şunları söyledi:

“Sevgili halkım, zenginleşmemimiz şartlarında biri Türkiye’yi bir üretim ve ticaret üssü haline getirmek.

Biliyorsunuz Çin’in geliştirdiği yeni ipek yolu projesinde Türkiye önemli bir jeopolitik avantaja sahip.  Vatandaşımızın zenginleşmesi, Anadolu’nun kalkınması, depremlerden etkilenen şehirlerimizin yeniden cıvıl cıvıl hale gelmesi için üretim şart, ticaret şart, dünya ile rekabet etmemiz şart. Bu nedenle İskenderun’da yeni bir gemi sanayii Özel Ekonomi Bölgesi kuracağız.

Dünya ticaretinin yüzde 80’ini denizcilik sektörü taşıyor. Dünyada ticaret hacmi her geçen gün büyüyor. Türk armatörleri ise büyük taşıma kapasiteli gemi siparişlerinin ancak yüzde 15’ini tersanelerimizde inşa edebiliyorlar. Çünkğü büyük tonajlı gemi siparişlerini karşılayabilecek tersanelerimiz yok. İşte bu yüzden Türk Gemi İnşa Sanayisi’ni geliştirmemiz ve dünya pazarlarında söz sahibi olmasını sağlamamız gerek.

200.000 DWT büyüklükteki gemilerin motorundan gövdesine kadar bütün parçalarını Türkiye’de üreteceğiz. Akdeniz Bölgesi’nde konumlanacak tersane sadece yüksek kapasiteli gemilerin üretimiyle görevli olacak. Bu tersane Türkiye içinde üretim yapan çok sayıda tersane ile orantısız rekabet yaratmaması için belirlenen büyüklüğün altındaki gemileri kabul etmeyecek.

“JEOPOLİTİK KONUMUMUZU LEHİMİZE KULLANACAĞIZ”

Türk Gemi İnşa Sektörü’nün yüz yıllara dayanan mesleki bilgi mirası ve beceresini yenilikçi teknoloji ile birleştireceğiz. Rekabetçi ve yüksek kaliteye sahip gemiler inşa edeceğiz. Türkiye’yi adım adım dünyanın lojistik, ticaret üssüne dönüştüreceğiz. Akdeniz’de öncü olacağız. Jeopolitik konumumuzu lehimize kullanacağız.

Sevgili halkım, Türkiye bunu hakediyor. Başaracağız, sana söz! Sağlıcakal kalın

Bay Kemal’in Tahtası-5

Çok hazırız sevgili halkım!

Yaşama sevincinizi o kadar hızlı geri döndüreceğiz ki, inanamayacaksınız. pic.twitter.com/EmpTWENzHG

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 28, 2023

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.