Baş: İktidarlar miting değil, icraat yapar!

Baş: İktidarlar miting değil, icraat yapar!
30.10.2023
A+
A-

BTP lideri Hüseyin Baş: Siz iktidarınızı Saray sahiplerine değil, ömrünün yarısından fazlasını cephelerde geçiren Atatürk’e borçlusunuz. İktidarlar miting yapmaz icraat yapar.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhuriyetin 100. yılı şöleninde konuştu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen bir programla kutladı.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla doldurduğu salondaki şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül’ün açılış konuşmasının ardından parti kurmayları da birer selamlama konuşması yaptı.

Azerbaycanlı koro ekibiyle ‘Çırpınırdı Karadeniz’i söyledi

Halk oyunları gösterisinin ardından sahneye Azerbaycan’dan gelen Habil Memmedov ve öğrencileri çıktı.

Seslendirdikleri türkülerle salonu coşturan ekip ‘Çırpınırdı Karadeniz’ parçasını söylerken, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da sahneye çıkarak koroya eşlik etti.

BTP’nin cumhuriyet Şöleninde coşku marşlarla zirveye çıkarken, Prof. Dr. Haydar Baş’ın Atatürk ve cumhuriyet konuşmalarının da yer aldığı sinevizyon duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Şölenin kapanış konuşmasını BTP lideri yaptı.

BTP’nin 100. yıl kutlamasının finalini ise Genel Başkan Hüseyin Baş yaptı.

Salonu dolduran vatandaşların ve tüm Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Hüseyin Baş, “Bizim milletimizin cumhuriyet ile hiç bir sorunu yok.  Milletimiz kendi imkânlarıyla cumhuriyetini harika bir şekilde kutluyor ve ona sahip çıkıyor. Ancak sorun şu ki;  bu milleti idare eden ve idare etmeye talip olanlar, yani bu kutlamaları aslen yapması gerekenler bunu düzgün bir şekilde kutlamıyor” dedi.

“İktidarınızı Atatürk’e borçlusunuz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında boğazda geçiş yapan donanmayı selamlamak için Vahdettin Köşkü’nü tercih etmesini de değerlendiren Hüseyin Baş şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımıza bir hatırlatma yapmak istiyorum. Cumhuriyet ilan edildiğinde Vahdettin yoktu. Kurtuluş savaşı verilirken her gün gözleriniz yaşlı bir şekilde andığınız padişahlar yüzünden donanma yok edilmişti. Nerede selamlama yapılıyor, İstanbul’da. Sevr’i Osmanlı imzaladığında bu topraklarda İstanbul da yoktu. Yani siz bugün iktidarınızı saraylarından selamladığınız insanlara borçlu değilsiniz. Siz iktidarınızı ömrünün yarısından fazlasını cephelerde geçiren, bu millet için canını ortaya koyan ve kazandığı zaferler sonrasında Türk milletine Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlusunuz. Eğer bunu anlamakta güçlük çekiyorsanız biz size bunu anlatmaya devam edeceğiz.”

“Atatürksüz bir Cumhuriyet projesi ürettiler”

İktidar yanlılarının son zamanlarda cumhuriyet yanlısı tavırlar sergilediğini ifade eden BTP lideri, “Bahsettiğimiz insanlar bundan 20 – 25 yıl önce sokaklara çıkıp, ‘Dinsiz devlet yıkılacak elbet’ diye sloganlar atan, Cumhuriyet’e ‘şirktir’ diyen, Atatürk’e ‘hain’ diyen insanlardı. Şimdi Cumhuriyet sevdalısı oldular, bayrak sevdalısı oldular. Niye oldular biliyor musunuz? Çünkü bizi yenemediler. Türk milletini atasından, bayrağından koparamadılar ve hazır, ‘Cumhuriyet avucumuzun içindeyken Cumhuriyete sahip çıkalım’ dediler. Hiç aldanmayın muhalefete düştükleri gün yine en büyük devlet ve Cumhuriyet düşmanı onlar olur. Bu Cumhuriyete sahip çıkarken bir şeyi de öyle profesyonelce gizlemeyi başarıyorlar ki, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gizlemeyi başarıyorlar. Atatürksüz bir Cumhuriyet projesi ürettiler. Esasında hikâyeleri bu… Yani gelinen süreçte Cumhuriyeti kabullendiler ama Atatürk’ü hala kabullenemediler. Atatürksüz bir Cumhuriyet istiyorlar. Cumhuriyet ne hazindir ki, bizler bugün bu Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken 101. yılını kutlayıp kutlayamayacağımız hususunda endişe taşıyoruz. Acaba Cumhuriyetimizin 110. yılını görebilecek miyiz? Ordumuz güçsüzleştirildi, ekonomimiz tepetaklak edildi. Bunu bu milletin hayrına bir şey düşünen bir insan yapar mıydı? Acaba bizim geleceğimizi karartmak için mi bu insanlar var? Bunu düşündüğümüz anda gençler; Atatürk bu Cumhuriyeti bize bıraktı ve emanet etti. Bizler bu Cumhuriyetin emanetçileri olarak yılmadan, durmadan, usanmadan bu Cumhuriyete sahip çıkacağız” diye konuştu.

“İktidarlar, hükümetler miting değil icraat yapar”

Konuşmasında iktidarın Filistin mitingine de değinen Hüseyin Baş, “Cumhurbaşkanımız İsrail’e efenlendi ama Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanıyım dedikten sonra efelendi. Genişletilmiş Ortadoğu Projesi kapsamında Irak paramparça edilirken sessiz kaldıktan sonra efelendi. Muhalif grupları Suriye’de destekleyip, Suriye’nin paramparça olmasının önünü açıp Filistin’in arkasındaki en büyük güç olan Suriye’yi güçsüzleştirdikten sonra efelendi” dedi.

“İktidarlar, hükümetler miting değil icraat yapar” diyen BTP lideri, “Bizim hükümetimizin icraatı; İsrail petrolünün yüzde 40’ı Azerbaycan petrolü bizim topraklarımızdan geçiyor. O petrolleri o savaş uçaklarına koyuyorlar, o uçakları havalandırıp bugün Gazze’de masum çocukların üzerine bomba yağdırıyorlar. İktidar miting yapmaz iktidar o petrolü keser. Demir Kubbe’yi bugünlerde çok duyuyorsunuz. Füzeler atılıyor Demir Kubbe durduruyor. İsrail’e bir tek bomba düşmüyor, düşmesin de, savaştan yana değiliz. Ama o kubbe senin topraklarına konuşlandırılmış radar üssünden (Kürecik) aldığı bilgilerle birlikte füzelere kalkan oluşturan bir kubbe. İktidar miting yapmaz üssü kapatır, icraat yapar. Gazze’ye bomba yağdıran uçakları kullanan pilotlar Konya Ovasını eğitim sahası olarak kullanıp eğitim görüyorlar. İktidar miting yapmaz icraat yapar. Bundan bir ay önce emperyalizmin kucağı ABD’de Netanyahu ile buluşup kravatlarının uyumundan bahsediyorlardı” ifadelerini kullandı.

“40 yıldır yapılan Filistin mitingleri tek bir işe yaradı”

“Bu ülkede 40 yıldır Filistin mitingleri yapılıyor ve bu son miting de olmayacak” diyen Hüseyin Baş, “40 yıldır yapılan mitinglerin neticesinde Filistin bir karış toprak kazanmadı, İsrail genişlemeye devam etti, Filistin’de tek bir çocuk evine kavuşmadı. İsrail öldürmeye devam ediyor. Bu mitingler Filistinlinin hayrına değil. Bu konunun hamisi gibi görünen ve bu konu üzerinden Türk milletini kandıranlardan başka hiç kimseye yaramadı. O mitinge giden duyarlı kardeşlerime sesleniyorum; Siz sadece ve sadece Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürüyorsunuz, başka hiç bir şey yapmıyorsunuz. Yaptıklarınız Filistin’de öldürülen masum çocukların kanının akmasını engellemiyor. Biz asla savaş istemiyoruz. Ne dedi Atatürk ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ Bu sözün derin bir anlamı var. Bu bir temenni değil bir idealdir. Örnek yurtta sulhu nasıl sağlayacağız? Birisi kalkıp bozgunculuk yaptı mı, terör yaptı mı hemen durduruyoruz. Neden güçlüsün, söyleyecek sözün var, haklı olduğun bir tarihi gerçeklik var. Bütün bunları koyuyorsun ortaya ve sana kimse bir şey söyleyemiyor. Peki cihanda sulh nasıl olacak?  İşte bu da gerçek manada güçlü bir Türkiye ile olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.