BALKANTÜRKSİAD, Demiryolu Sevdalıları’nı ağırladı

10.10.2018
A+
A-

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Demiryolu Sevdalıları Derneği’ni ağırladı.

BALKANTÜRKEVİ’nde gerçekleşen ziyarette, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Şakir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi 22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve dernek yöneticileri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Şakir, “Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı, geçmiş dönem milletvekili ve bizim de kurucu üyelerimizden olan Kemal Demirel’i 21 yıldır her şartta verdiği Demiryolu mücadelesinden dolayı kutluyorum” dedi.

Hızlı trenin Bursa için önemli olduğunu ifade eden Şakir şunları söyledi: “Bursa, ülkenin katma değerine en çok fayda sağlayan, sanayi, turizm, tarım ve sporda öne çıkan bir kent. Stratejik bir önemi de bulunan şehrimiz, lokasyon olarak da çok güzide bir konumda yer alıyor. Dolayısıyla böyle bir şehir tüm imkânlardan faydalanabilmeli. Hızlı tren de bunlardan bir tanesi. Hızlı trenler, kullanım kolaylığı, fiyat avantajı, emniyetli ve hızlı olmasıyla farkını ortaya koyuyor. Milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz ve diğer büyüklerimiz gereken çalışmaları yapıyor. Kemal Demirel gibi gönüllü abilerimiz de elini taşın altına koyuyor. Bizler en kısa zamanda Bursa’nın hızlı trene kavuşacağına inanıyoruz.”

“TRAFİK TERÖRÜNE KARŞI ALACAĞIMIZ EN SAĞLIKLI ÇÖZÜMLERDEN BİRİSİ DEMİRYOLUDUR”

Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi 22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel de, “1997 yılında Bursa’ya ve Türkiye‘ye trafik terörüne karşı hızlı trenin gelmesi ve yaygınlaşması adına bir kampanya başlatmıştım. Üstünden 21 yıl geçti. O günden bugüne Türkiye’nin çeşitli yerlerini gezip demiryolunun önemini anlatmaya çalıştım. Tüm ülke genelinde ve tabi Bursa’da demiryollarının yaygınlaştırılmasını çok önemsiyoruz. Trafik terörüne karşı alacağımız en sağlıklı çözümlerden birisi demiryoludur” diye konuştu.

Ziyaret sonunda BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili Fatih Şakir, Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel’e BALKANTÜRKSİAD flaması takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.