Bakan Koca, Sputnik aşısı için yine tarih verdi

Bakan Koca, Sputnik aşısı için yine tarih verdi
03.05.2021
A+
A-

Salgın tedbirlerini yerinde incelemek amacıyla Edirne’ye giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle sevk edilmeye devam edilecek.” diye konuştu.

Edirne’deki temaslarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nde açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi:

“Aşı tedarikindeki iyileştirmelerle daha hızlı bir aşılama programı yürüteceğiz. Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle sevk edilmeye devam edilecek. Kısıtlamalara uyum iyi seviyede başladı. Sevindirici haber şu ki, vaka sayıları neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda.”

Bakan Koca ayrıca Haziran ayı itibariyle 40 yaş üstünün, sonraki 3-4 aylık süreçte ise 18 yaş üstünün aşılanacağını ifade etti. Muhtarların aşılanmasına ilişkin ise “Yarından itibaren bütün muhtar kardeşlerimizin aşılama takvimi başlamış olacak. İsteyen yarından itibaren randevusunu alabilir.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.