Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması
08.11.2022
A+
A-

Bakan Vedat Bilgin asgari ücret zammı ve işverene ek destek verilip verilmeyeceği hakkında Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Bilgin, ”Geçen yılki ‘Asgari ücret görüşmelerini 10 günde tamamlayalım’ kararlığı bu yıl da olacak mı” sorusuna, ”Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız” cevabını verdi.

Bilgin, asgari ücret için işverene ek desteklerin verilip verilmeyeceği konusunun da Komisyon’da görüşüleceğini sözlerine ekledi.

SÖZLEŞMELİLER VE EYT

Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılması planlanan düzenlemeler de Bakan Bilgin’e soruldu.

NTV’nin aktardığına göre, Bilgin, sözleşmelilerin kadro alınmasıyla ilgili kamu kuruluşları ile görüşmelerin sürdüğünü ve görüştükleri bir iki konu olduğunu vurguladı.

Bazı kamu kuruluşlarının talepleri olduğunu dile getiren Bilgin, ”Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır” diye konuştu.

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili sorulan soruya şu an gündemlerindeki konunun sözleşmeliler olduğunu belirterek cevap verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.