Bahadır Erdem: Altı ay bekledim!

Bahadır Erdem: Altı ay bekledim!
11.11.2023
A+
A-

Bahadır Erdem istifasıyla ilgili konuştu.

İYİ Parti’den istifa eden eski genel başkan yardımcısı ve GİK Üyesi Bahadır Erdem, 12punto’ya açıklamalarda bulundu: Altı ay bekledim.

12punto’dan Ercan Küçük, İYİ Parti’den istifasının ardından Bahadır Erdem’le konuştu.

İYİ Parti ile bakış açılarının ayrıştığını vurgulayan Erdem, kendisinden önce istifa eden Durmuş Yılmaz’la birlikte hareket etmediklerini söyledi.

Bahadır Erdem’in açıklamaları şöyle:

“6 AY BİRLİKTELİK İÇİN BEKLEDİM”

– Daha fazla İyi Parti’de bir faydam olacağına inanmıyorum. Çok büyük bir inançla çalıştım. 3 sene boyunca gerçekten muhalefet bu seçimleri kazansın birlik beraberlik olsun ve muhalefet seçmeni bu birlikten beraberlikten güç bulduğu için ve de Türkiye’deki yeni sistem muhakkak Ak Parti iktidarına karşı hukuku istediği gibi eğip büken, hukuku tanımaz bir şekilde ülkeyi nereye götürdüğü artık gerçekten insanların büyük bir endişeyle izlediği, son anayasa meselesini de gündeme alırsak, Yargıtay’ın AYM’nin kararını tanımaması ve de Cumhurbaşkanı dahil bunun arkasında durmasını görecek olursak bunu değiştirmek için bu düzeni değiştirmek için ben çok çalıştım.

“FAYDALI OLABİLECEĞİME İNANMIYORUM”

– Ama seçimlerden sonra şu anki durumda ben İyi Parti’de daha fazla siyasi anlayış bakımından faydalı olabileceğime inanmıyorum. Partiye de faydalı olamayacağım. Dolayısıyla memlekete de faydalı olamayacağım. Benim politikalarımla ya da benim bakış açımla İyi Parti’nin bakış açısının ayrıştığını görüyorum. Onun için de şu andan itibaren ayrılıyorum artık.

– Bunun için de bekledim. Bu bir kızgınlık istifası falan değil. Seçimlerden beri 6 ay oldu. Birliktelik için bekledim. Ama artık olacağını düşünmüyorum.

BAŞKA PARTİYE GEÇECEK Mİ?

“Başka partiye geçmek gibi bir tavrınız olur mu?” sorusuna da cevap veren Erdem şunları söyledi:

“Millete hizmet etmenin yolu sadece siyaset değil. Bir hukukçu olarak vatanıma ve milletime hizmet etmek istiyorum. Bunu söylemek bugün için çok erken. Ama vatana ve millete, gençliğe, hukuka; bu ülke hukuk ülkesi olsun, bu ülke hakikaten adaletle yönetilsin eşitlikle yönetilsin diye elimden geleni yapmak için her fırsatta çalışacağım. Bunu zaman gösterir. Şu an için bir şey söyleyemem.”

“DURMUŞ YILMAZ İLE BİR İLGİM YOK”

Erdem, kendisinden önce istifa eden Durmuş Yılmaz’la birlikte hareket edip etmedikleriyle ilgili soruyu şöyle cevapladı:

“Birlikte bir hareket kesinlikle değil. Bu benim uzun zamandan beri düşündüğüm ve aslında sabırla da beklediğim bir süreç. İstifa etmemek için beklediğim bir süreç. Durmuş Bey’in istifasıyla da bir bağlantımız yok. Kendisi çok saygın bir devlet adamıdır. Gerekçelerini ifade ederek istifa etmiş. Ama bağlı bir hareket kesinlikle değil.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.