Babacan’dan dikkat çeken ‘dolar’ uyarısı

Babacan’dan dikkat çeken ‘dolar’ uyarısı
24.12.2021
A+
A-

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, yükselip inen dolar kurundaki ani değişimlere dikkat çekerek, “Gerçekten bu kadar büyük zikzak, bu kadar büyük gidiş geliş ekonomiye çok ağır gelir” ifadelerini kullandı…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il kongresine katılmak üzere Kilis’e geldi.

“BÜYÜK ÇALKANTILAR VAR”

Babacan’ın burada yaptığı açıklamalarda döviz kurundaki ani değişimler vardı. “Eylül ayından bu yana finansal piyasalarda çok büyük çalkantılar var” diyen Babacan, Merkez Bankası kararlarını eleştirerek şöyle dedi:

“MERKEZ BANKASI ÜLKEYİ BİR UÇTAN BİR UCA SÜRÜKLÜYOR”

“Eylül ayından bu yana Merkez Bankası’nın attığı adımlar, özellikle hükümetin talimatıyla kurumların aldığı kararlar, gerçekten ülkemizi bir uçtan öbür uca sürekli savuruyor. Öngörmenin çok zor olduğu bir dönemdeyiz, vatandaşların hesap yapmasının çok çok zor olduğu bir dönemdeyiz. Bu kadar büyük belirsizliklerin olduğu bir ülkede genelde ticaret yavaşlar, yatırımlar durur, şu anda da maalesef öyle bir ortamdayız.”

“BU KADAR ZİKZAK EKONOMİYE ÇOK AĞIR GELİR”

Babacan, “Eylül’den bu yana ‘rekabetçi kuru yani yüksek kuru savunan bir modele geçtik. Bu hafta boyunca da ‘bak ne güzel kuru düşürdük’ diye seviniyorlar. Vatandaşlarımıza bunun güzel bir şey olduğunu anlatıyorlar. Gerçekten bu kadar büyük zikzak, bu kadar büyük gidiş geliş ekonomiye çok ağır gelir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.