Aytun Çıray’a verilen görev, İYİ Parti’yi karıştırdı

Aytun Çıray’a verilen görev, İYİ Parti’yi karıştırdı
08.02.2021
A+
A-

Kısa süre öncesine kadar kongrede kendilerine Meral Akşener’in onayıyla ‘operasyon’ yapıldığını söyleyerek partisinin genel merkezini topa tutan, Meclis’teki grup toplantılarına bile katılmayan Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi başdanışmanı olarak atandı. Atamaya İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tepki gösterdi.

İYİ Parti’de geçen yıl yapılan kongrede genel idare kuruluna giremeyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili parti içinde muhalif bir oluşumun başını çekmişti.

AKŞENER DAVET ETTİ, GÖREV VERDİ

Bu grup içerisinde yer alan Ümit Özdağ, İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ  iltisakını ve CHP-HDP-İYİ Parti-Saadet Partisi anayasa taslağını gündeme getirmesi üzerine partiden ihraç edilmişti.

İsmail Koncuk da Özdağ’a yapılanlara tavır almış ve partisinden istifa etmişti. İyi Parti’deki milliyetçilerin ayrı bir parti kuracağı iddia edilmişti. Bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kritik bir hamle yaptı.

Akşener, genel merkez binasında Aytun Çıray ile görüştü. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede ‘gelecekle’ ilgili konuların konuşulduğu ve ülke gündeminde yer alan tartışmaların ele alındığı belirtildi.

Görüşmenin ardından Çıray, Akşener’in siyasi başdanışmanı olarak görevlendirildi. Partide daha önce böyle bir görevlendirme yapılmamıştı. Çıray için genel merkezde bir oda tahsis edileceği de ifade edildi.

Çıray, 23 Ekim 2017’de CHP’den istifa ederek İYİ Parti’nin kurucu üyesi oldu. Geride kalan 4 yol boyunca Parti Sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Çıray, 2018’de İYİ Parti’den İzmir Milletvekili seçilerek yeniden parlamentoya girdi.

İYİ PARTİLİLERDEN TEPKİ

Bu atamaya İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tepki gösterdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Dervişoğlu, “Bir ince satış var lakin malı ve taciri ifşa etmeden önce, ince ince düşünmemiz gerekiyor. Acelemiz yok yani!…Hiç kimse beni öfkeyle laf söylemeye ve kontrolsüz adımlar atmaya zorlamasın. Bunca tecrübeyi, gözümden sapanla vurulmak için yaşamadım. Sadece bilinsin istedim” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, daha sonra yaptığı paylaşımda ismini vermeden, “Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım!” dedi.

KORAY AYDIN’IN ‘OY VERİLMEYECEKLER’ LİSTESİNDEYDİ

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultay’da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere gönderildiği iddia edilen ‘oy verilmeyecekler’ listesinde aralarında Aytun Çıray, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk’un da bulunduğu çok sayıda isim yer almıştı. Liste büyük tartışma yaratmıştı. Parti yönetimine giremeyen isimlerden Çıray, “Partide makas değişikliği için alan temizliği yapıldı” çıkışıyla dikkati çekmişti. Çıray’ın da aralarında bulunduğu 13 isim, TBMM’de grup toplantısına katılmamıştı.

‘AKŞENER’İN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPILDI’ DEMİŞTİ

Aytun Çıray, bilerek itibar suikasti yapıldığını ve bunun Genel Başkan Meral Akşener’in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söylemişti. Çıray, “Çünkü oy verme işlemi başlamadan önce kendisini uyardım. ‘Bir operasyon yapılıyor, durdurun lütfen’ dedim. Ama müdahale etmedi!” demişti. Çıray, “Suikast, ‘parti içi demokrasi’ sözde gerekçesiyle maskelemeye çalışıldı ve Sayın Erdoğan’ın çoklu senaryolarına uygun olarak tam zamanında yapıldı” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partide yaşanan tartışmalara ilişkin “Bizim derdimiz memleket meselesi. Dolayısıyla iç meselelerimizle Türkiye’yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum” demişti.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından Akşener’in sözlerine göndermede bulunarak “İYİ Parti’de de olanla bitenler partinin bir iç meselesi değildir” ifadesini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Hem Sayın Çıray’ın hem Sayın Özdağ’ın ölçü kaçsa da fikirlerine yönelik saygı duydum” sözlerine yanıt veren Çıray, “Ben kendisinin ölçüyü kaçırdığını düşünüyorum.” demişti.

ÖZDAĞ’IN TASFİYE EDİLMESİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Ümit Özdağ’ın savunmasının istenmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çıray, “Demokrasinin ruhuna ve temel şekli ilkelerine aykırı bir liste uygulamasıyla toplumsal ağırlığı olan arkadaşlarımıza farklı nedenlerle tasfiye girişimi İYİ Partiye zarar vermiştir. Bu tamir edilmeden, Özdağ’a çifte standart uygulamak yeni yaraların açılmasına neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.